В зависимост от това в коя държава живее човек, представaта

...
В зависимост от това в коя държава живее човек, представaта
Коментари Харесай

10 странни неща, които се считат за секси в различните държави

В взаимозависимост от това в коя страна живее човек, представaта му за същинската хубост може доста да се разграничава от тази на жителите на други страни. Истина е, че хубостта е субективно разбиране. Но позитивното в тази максима е, че това, което доста от нас смятат за физически минус, може да се окаже, че в други страни се възприема като изцяло обикновено и даже привлекателно.

Ние от ИскамДаЗнам решихе да съставим лист с едни от най-интересните неща, които хората по света смятат за секси у близките.

  1. Криви зъби, Япония

В западните страни, идеално подредените, равни зъби се смятат за еманация на съвършената усмивка и доста от нас даже не могат да си показват, че в други елементи на света това не е напълно по този начин. Но в Япония нещата са навръх назад – за извънредно привлекателни се считат, по този начин наречените „ yaeba ” или кривите зъби. Всеобщо е мнението, че хората наподобяват много по-симпатични в случай че имат тази линия във външния си тип.

  1. Причиняване на белези, Западна Африка, Нова Гвинея

Жителите на Нова Гвинея и на още няколко страни в Африка към момента имат бит да украсяват телата си с разнообразни шарки, като за задачата си вършат белези. Обикновено, на мъжете тези белези се предизвикват по време на специфична гала, а при дамите тези самобитни „ татуировки ” се счита, че символизират неземна хубост. Разбира се, в развитите страни също има значителен брой хора, които намират тази процедура за привлекателна – неведнъж тя се назовава телесна трансформация.

  1. Лице във формата на сърце, Южна Корея

В Южна Корея, освен, че пластичната хирургия е извънредно мощно застъпена, само че и това да имаш най-малко една пластична интервенция се смята за изцяло обикновено. В по-големите градове можете на всички места да видите реклами, които подканват хората да легнат под ножа, с цел да отстранен несъвършенствата във външния си тип. И точно тук, в Южна Корея, лицето с форма на сърце се смята за един от основните съставни елементи на идеалната хубост. И доста корейци са подготвени да преминат през редица комплицирани интервенции, с цел да се снабдят с такова. Често пъти тези интервенции включват в себе си чупене на челюстта на три части, като се отстранява междинното парче, след което останалите две се съединяват, с цел да се построи нужната за тази форма на лицето остра брадичка. След това, ъглите на брадичката се заглаждат, с цел да са линиите оптимално меки. След прекосяването през такава тежка и комплицирана хирургическа намеса, пациентите доста дълго време са неспособни да одобряват каквато и да е твърда храна.

  1. Наднормено тегло, Мавритания

Мавританките нямат безусловно никакъв късмет да приковат към себе си вниманието на мъжете, в случай че по корема си нямат най-малко няколко реда тлъстини…

За да се уверят, че дъщерите им ще съумеят да поддържат мечтаните пропорции и килограми, родителите им ги изпращат в специфични „ ферми ”. Там девойките могат да употребяват до 16,000 калории на дневна база (нормата е най-малко 1,500). За страдание, в резултат на тази традиция, доста от девойките развиват разнообразни стомашни заболявания.

  1. Хирургически превръзки на лицето, Иран

Иран е международната столица на ринопластиката (пластична интервенция за промяна на носа). Въпреки, че процедурата е доста скъпа, и мъжете, и дамите в Иран биха платил и даже и най-високата цена, с цел да имат хубав, прав нос, който се възприема освен като пример за хубост, само че и като знак за висок обществен статус.

Но това надалеч не е най-странното нещо, което ще видите тук. Дори и някой да не е съумял да си направи пластична интервенция на носа, той може да реши да се разхожда на открито с хирургическа превръзка на лицето, с цел да накара хората да си помислят, че въпреки всичко е минал през интервенция на носа.

  1. Бледа кожа, Китай и Тайланд

В доста елементи на Азия, бледата кожа се смята за златния стандарт за хубост. Ако влезете в някой магазин, с цел да потърсите крем за лице, надали ще попаднете на подобен, който да не съдържа и избелващи субстанции. Това важи със същата мощ и за афтършейфа при мъжете. Много китайци даже отхвърлят да отидат на плажа, в случай че не носят маска на лицата си, защото желаят да предпазят кожата на лицето си от нездравословните резултати на слънцето, включително и от придобиването на безоблачен загар. И още повече – дамите в Китай и Тайланд смятат западните дами за луди, за това, че желаят да посещават солариуми.

  1. Голямо, високо чело, племето Фула, Африка

Най-важното нещо, което би трябвало да има една жена от племето Фула, от позиция на своя външен тип, е високо чело. Именно заради тази причина някои от дамите от това племе обръсват част от косата си начело – с цел да може челото им най-малко образно да е по-голямо.

Подобна наклонност се е следила и в Европа през Средновековието – дамите да отстраняват какъв брой е допустимо повече коса от предната й част, с цел да основат илюзията за по-високо чело.

  1. Дълга шия, Мианмар (бивша Бирма)

Една от областите в източен Мианмар е била наречена „ страната на жените-жирафи ”. Това име се отнася до племето Падонг, което живее там и за дамите от него, които носят големи медни пръстени към шиите си. Смята се, че колкото по дълъг е врата им, толкоз по-красиви са те.

Според легендите, тези пръстени защищават дамите от племето от тигри, макар че в реалност те са просто един метод да изразят характерността си.

  1. Разтеглени устни и алена кожа, хората от племената Мурси, Химба и Сури

В племето Мурси, в Етиопия девойките се научават да разтягат долната си джука благодарение на специфични дискове. Колкото по-голям е диска, толкоз по-висок е обществения статус на момичето и толкоз по-голяма сума би трябвало да заплати фамилията на бъдещия й брачен партньор за нея преди сватбата.

Нещо аналогично може да бъде забелязано и при племето Сури. Те са малко африканско племе, което населява област в югозападна Етиопия, по продължение на границата със Судан. Те са едно от няколкото племена, които живеят в плодородната котловина Омо, а броят им е към 20,000 души.

Химба пък са номадски племена, които живеят в региона Каоколанд в северозападна Намибия. Те употребяват алена охра и мехлем, с цел да се защищават от слънцето. Това придава на телата им присъщ червен цвят.

  1. Една вежда, Таджикистан

В някои области на Таджикистан, тази линия се смята за пример за женската хубост. Ако ли пък природата не е дарила момичето с една вежда, то тя постоянно може да си постави малко молив, съединявайки веждите си в една.

Местните хора са уверени, че хората с една вежда ги чака богат живот, изпълнен с наслада.

И по този начин, тези примери за хубост може да ни се костват странни, даже смешни, а някои може да ни наподобяват много примитивни. Но пък какъв брой постоянно съумяваме да погледнем нашите стандарти за хубост в профил? Да  вървим с неуместни обувки с висок ток, с цел да наподобяват краката ни по-дълги… евентуално това би изглеждало също толкоз необичайно за някой, който живее на другия завършек на света.

Източник: iskamdaznam.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР