В заведения насрещен иск във федерален съд в Манхатън Тръмп

...
В заведения насрещен иск във федерален съд в Манхатън Тръмп
Коментари Харесай

Тръмп съди журналистка за клевета, след като съдът реши, че е извършил сексуален тормоз срещу нея

В заведения срещуположен иск във федерален съд в Манхатън Тръмп упорства за отдръпване на погрешното изказване, както и за обезщетение в неизяснен размер за претърпени морални вреди.

Бившият президент заведе делото, откакто през май правосъдни заседатели излязоха с решение, че Тръмп е направил полов тормоз против Каръл, журналистка и някогашен коментатор на сп. " Ел ", и е очернил името ѝ, само че не я е изнасилил, прибавя Българска телеграфна агенция.

Адвокатът ѝ Робърта Каплан популяризира изказване, в което уточни, че заведеният от милиардера иск " не е нищо повече от следващия му опит да забави произнасянето на присъдата от правосъдните заседатели, а с това и понасянето на отговорност от негова страна ".

" Доналд Тръмп още веднъж твърди, обратно на логиката и обстоятелствата, че е бил оневинен от правосъдните заседатели, които го признаха за отговорен в полов тормоз против Елизабет Джийн Каръл ", съобщи Каплан.

Адвокатите на републиканеца към този момент не са дали отговор на питане на Ройтерс за коментар.

Заведения от Тръмп иск значи, че водещата се на доста фронтове правосъдна борба сред него и Каръл евентуално няма да завърши скоро, защото и двете страни не стопират да си разменят обвинявания и опровержения в медиите.

През май Каръл промени размера на компенсацията, за което претендираше в първия от двата си желае против Тръмп, добавяйки още 10 милиона $ към него. Тя обоснова решението си с претекста, че в изявление пред Си Ен Ен, обещано от него ден след произнасянето на решението на съда, някогашният президент е траял да отхвърля виновността си.

Тръмп от своя страна е показал в желае си изявление на Каръл също пред Си Ен Ен, също след произнасянето на правосъдните заседатели, в което тя продължава да твърди, че той я е насилил, в случай че съгласно решението е имало единствено полов тормоз.

Бившият президент, който се кандидатира за нов мандат в Белия дом и има удобна преднина пред противниците си за президентската номинация на Републиканската партия за изборите следващата година, отхвърли да е изнасилвал Каръл. Той апелира правосъдното решение, съгласно което би трябвало да изплати на журналистката обезщетение от 5 млн. $.

В показанията си пред съда Каръл показва, че Тръмп я е изнасилил в повсеместен магазин в средата на 90-те години и след това е унищожил репутацията ѝ, като я е нарекъл лъжкиня, когато е решила да опише за това обществено през 2019 година

Първоначално Каръл заведе иск през 2019 година единствено за клюка. Но делото се проточи поради обжалвания по въпроса дали Тръмп би следвало да се употребява с имунитет, тъй като все още, когато е направил изявлението си, към момента е бил президент.

Втория си иск против милиардера журналистката заведе както за клюка, по този начин и за полово посягане, откакто Ню Йорк одобри закон, предоставящ опция за жертви на полово принуждение да завеждат цивилен искове даже и при изтекла отминалост.

Междувременно стана ясно, че Руди Джулиани, който като юрист на Тръмп през 2020 година участваше в опита за превръщане на резултата от президентските избори в основни щати, е бил разпитван от проверяващи от правосъдното министерство, съобщи Асошиейтед прес.

Говорителят на Джулиани Тед Гудман удостовери, че Джулиани се е срещнал със специфичен прокурор Джак Смит. " Явяването му беше напълно непринудено и мина в дух на професионализъм ", сподели Гудман.

Добре информиран източник заяви, че разпитът не е бил пред огромно жури, само че не посочи какви въпроси са били задавани на Джулиани.

Разпитът е сигнал за засилена интензивност от страна на специфичен прокурор Смит, чийто прокурорски екип ревизира опитите на Тръмп и хората от обкръжението му да извърнат резултата от президентските избори в седмиците преди щурма на Капитолия на 6 януари 2021 година, отбелязва Асошиейтед прес.

Смит образува още едно дело по-рано този месец, този път по обвиняване в непозволено предпазване от Тръмп на класифицирани документи в имението си Мар а Лаго във Флорида.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР