В затвора в крайморския град бе направен голям ремонт, но

...
В затвора в крайморския град бе направен голям ремонт, но
Коментари Харесай

Надзирател взима с 30 лв. повече от затворник

В пандиза в крайморския град бе изработен огромен ремонт, само че той бе единствено за лишените от независимост, не и за нашите пространства, уточни Николай Тонев, ръководител на локалната организация на Синдиката на чиновниците в пандизите в България, представен от Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че макар всички обещания през годините, нищо не се трансформира.

"Настояваме заплатите ни да бъдат увеличени с 20 % и да се изравнят средствата за изискванията на труд в Министерство на вътрешните работи и на чиновниците в пандизите ", добави Тонев. По думите му във Варна сътрудниците му са към 80 души, а междинното им заплащане - към 800 лв..

" Новоназначен надзорник стартира с 540 лв., а в случай че пандизчия работи цялостен месец получава минимална заплата от 510 лев а ", посочи като абсурд в системата синдикалният водач.

Красимир Костов, зам.-председател на УС на Синдикалната федерация на чиновниците на Министерство на вътрешните работи и ръководител на варненската организация, добави, че договарянията за повишение на заплатите в системата даже не са почнали. Той посочи, че идващият митинг на сътрудниците му ще бъде на 22 декември - празника на Гранична полиция. Варна сигурно ще стачкува на тази дата, както и чиновниците в Елхово, сподели Костов.

Той добави, че в случай че настояванията за покачване на заплатите и промени в закона за Министерство на вътрешните работи не бъдат изпълнени, от 5 януари следващата година синдикатът ще инициира ежедневни прояви.

Във Враца надзирателите в пандиза излязоха на митинг, като го бяха нарекли "събрание навън ".

„ Служител съм на пандиза към този момент от 22 години. Ако в този момент трябваше да стартира, в никакъв случай не бих го направил. Първо, тъй като щатът е непълен, второ, не се устоя натоварването. Момчета идват и напущат, тъй като не устоят ...След готвеното нарастване, ще взимаме заплатата, която взима охранител на един паркинг, а работата е в пъти повече, за напрежението и натоварването да не приказваме. На промяна сме по 12-13 индивида, които пазим 400 пандизчии. Лесно ли е... “, разяснява Цветозар Цветков, представен от в. "Конкурент ".

Вчера близо 100 надзиратели от бургаския затвор проведоха заседание навън пред вратите му в символ на митинг против ниските заплати и неприятните условия на труд, при които по думите им са принудени да работят. Те настояха за уеднаквяване на заплащанията с тези на чиновниците на вътрешното министерство или за нарастване на месечните им хонорари с най-малко 20 %, като настояването е за двете дирекции - "Охрана " и "Изпълнение на наказванията ".
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР