В защитените територии край Приморско не се допуска ново устройване

...
В защитените територии край Приморско не се допуска ново устройване
Коментари Харесай

В защитените зони на Приморско няма да се строи

В предпазените територии край Приморско не се позволява ново устройване за застрояване. Това планува решение на профилирания състав на Висшия експертен екологичен съвет към Министерството на околната среда и водите по отношение на изменението на общия организационен проект на община Приморско.

В рамките на извършената процедура по екологична оценка и оценка за съвместимостта с предмета и задачите на запазване на предпазените зони е направена инспекция за допустимост на предвижданията на общия организационен проект с режимите на предпазените територии и предпазените зони. Констатирано е, че те няма да бъдат нарушени.

В предпазените зони се позволява предугаждане на нови устройствени зони и разширението на съществуващи, където е оценено, че това няма да докара до обилни негативни въздействия върху тях. Гаранция за това са препоръчаните в решението ограничения и условия за попречване, понижаване или допустимо най-пълно премахване на хипотетичните неподходящи последици от изменението на общия организационен проект на община Приморско. Включени са и ограничения за наблюдаване и надзор на въздействието върху околната среда при използването му.

Всички условия на днешното решение ще бъдат наложителни за осъществяване.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР