В заседателната зала на община Враца днес бяха връчени наградите

...
В заседателната зала на община Враца днес бяха връчени наградите
Коментари Харесай

Наградиха участниците в конкурса „Най-патриотичен клас“ във Враца

В заседателната зала на община Враца през днешния ден бяха връчени премиите на участниците в състезанието „ Най-патриотичен клас “. Срещата бе открита от кмета Калин Каменов, който благодари на всички възпитаници и учители за положения труд. „ За мен е наслаждение, че тази година към самодейността се причислиха двойно повече участници, които поставиха неимоверни старания, с цел да показват достоверния български дух и история. В рамките на няколко месеца показахте, че можете да сте обединени и да сте образец за своите връстници. Бъдете горди от постигнатото, развивайте го и в никакъв случай не се отхвърляйте! Благодаря ви, през днешния ден вие сте хората, които основават история! “, сподели Каменов в приветствието си към участниците в състезанието.
Положителна оценка за второто издание на „ Най-патриотичен клас “ даде и евродепутатът Владимир Уручев, който съобщи, че младежите във Враца възраждат българските полезности. „ Това е самодейност, основана в града, който е надълбоко обвързван с нашето национално достолепие. Щастлив съм, че всеки тим показа своето виждане за патриотизма. Вярвам, че всеки от вас ще е дипломат на България в Европа! “, добави Владимир Уручев.
Младите родолюбци бяха поздравени и от ръководителя на общинския съвет в града Румен Антов. „ Бъдете патриоти, тъй като сме родени в град, с богато историческо минало! “, съобщи Антов.
Церемонията продължи с награждаване на участниците в състезанието. На тимовете бяха връчени тематични грамоти, с паметника на Христо Ботев и опълченския лъв. Плакети за почтено показване получиха тимовете на: 10 „ А “ клас на СУ „ Козма Тричков “, 11 „ А “ клас на СУ „ Никола Войводов “, 10 „ Б “ клас на СУ „ Козма Тричков “, 10 „ Б “ клас на ПЕГ „ Йоан Екзарх “ и 11 „ Е “ клас на ППМГ „ Акад. Иван Ценов “.
Победител във второто издание на състезанието е тимът на 10 „ Б “ клас на СУ „ Христо Ботев “. Призьорите ще имат опцията да посетят градовете, в които поетът и бунтовник е живял, преподавал и развивал активност – Букурещ, Браила, Галац и Измаил. В украинския град, младите родолюбци ще посетят лицея, носещ името на Христо Ботев и ще могат се срещнат с негови ученици.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР