В Западна Румъния са открили крепост, която според учените е

...
В Западна Румъния са открили крепост, която според учените е
Коментари Харесай

В Румъния откриха крепост по-голяма от Троя, построена през Бронзовата епоха

В Западна Румъния са разкрили цитадела, която съгласно учените е била издигната преди 3400 години в Бронзовата ера. По време на разкопките се обяснява, че укреплението се простира на 90 хектара, което е тройно по-голямо от размерите на полумитичната Троя, предава EA Daily, представен от " Фокус ".

Румънските и немските археолози са почнали разкопките край град Сънтана още през 2009 година Но едвам в този момент учените са разкрили какъв брой огромна е находката им.

„ Площта на Троя е 29 хектара, а тази на Сънтана е минимум 89. Зданията на Троя са направени от камък, а тук от глина и дърва. Самата цитадела е оградена от четириметров трап и земен вал, висок повече от 20 метра. Ние се намираме пред една от най-големите и внушителни замъци в Европа “, съобщи професорът от румънския Институт по археология и история на изкуствата Флорин Гогалтан.

По време на разкопките са открити останките на замък с дължина от 100 метра и широчина от 40. Според проф. Рюдигер Краузе от немския университет „ Йохан Волфганг Гьоте “ крепостта към момента съдържа значително исторически загадки. Според него това е най-голямото барикада от епохата, откривано в миналото и добави, че в този момент учените би трябвало да изяснят за какво хората са построили крепостта точно на това място в Европа.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР