В Западна Индия прилагат нестандартен метод за предпазване от COVID-19

...
В Западна Индия прилагат нестандартен метод за предпазване от COVID-19
Коментари Харесай

Индийци се мажат с кравешка тор срещу COVID-19

В Западна Индия ползват ексцентричен способ за предотвратяване от COVID-19 – мазане с кравешка тор, оповестява „ Ройтерс “. Ходенето на „ процедури “ за повишение на имунитета в кравеферми става все по-популярно в една от най-засегнатите от пандемията страни.

В индуизма кравата е заветен знак на живота и земята и от епохи индусите употребяват кравешки тор за разчистване на домовете си и за молитвени ритуали, вярвайки, че има лечебни и антисептични свойства.

„ Виждаме, че даже лекари идват тук. Те имат вяра, че тази терапия усъвършенства техния имунитет и могат да се грижат за пациенти без боязън “, споделя пред „ Евронюз “ Гаутам Манилал Бориса, управител във фармацевтична компания, по думите на който практиката му е помогнала да се възвърне от COVID-19 предходната година.

Докато участниците в ритуалите чакат сместа от тор и урина по телата им да изсъхнат, те прегръщат или отдават респект на кравите и практикуват йога, с цел да покачат равнищата на силата си. След това покритието се измива с кравешко мляко.
Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters Снимка: Reuters
Лекарите са безапелационни – няма научни доказателства, че потреблението на кравешка тор оказва помощ против ковид, само че сигурно може да аргументи други заболявания. Има и опасения, че практиката може да способства за разпространяването на вируса, защото включва хора, които се събират в групи.

Въпреки предизвестията, вярващите в целебните функционалности на кравешката тор всяка седмица посещават кравефермите.

До момента в Индия са регистрирани над 22 млн. случая и над 246 жертви на болестта. Експертите споделят, че действителният брой може да е 5 до 10 пъти по-висок.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР