В залата на Военен клуб – Казанлък днес се състоя

...
В залата на Военен клуб – Казанлък днес се състоя
Коментари Харесай

Община Казанлък получи високо отличие от Съюза на слепите

В залата на Военен клуб – Казанлък през днешния ден се състоя тържеството за стогодишнината на Съюза на слепите в България. От името на Кмета Галина Стоянова, заместник-кметът Лилия Цонкова връчи Почетен плакет и Поздравителен адрес за отбелязването на юбилея. В приветствието Кметът на Казанлък показва, че положителното съдействие би трябвало да продължи и пожелава „ здраве, дългоденствие и щастливо бъдеще на всички незрящи и техните близки “.   

От Съюза на слепите у нас отличиха с най-високо отличие за изключителни заслуги за интеграция на хората с увреждания Община Казанлък с наградата „ Хуманитарна идея “. От казанлъшката териториална организация новият ръководител Георги Филипов изрази признателност за осъществения с общински средства ремонт на помещението, където се срещат: замяна на дограма, врата, подови настилки, освежени стени..., с цел да стане пространството „ по-свежо и уютно “. „ Казанлъшката организация е известна със своето гостолюбие “, означи Дина Желева, ръководител на Регионалната организация Стара Загора. 



Председателят на Съюза на слепите в България  Васил Долапчиев напомни, че организацията е една от най-старите в страната и през годините сдружението се утвърждава като авторитетно гражданско обединяване, което пази правото на налична среда и работа с другите държавни институции. Те са първи на Балканите, които основават рехабилитационен център за своите членове. Сега центровете у нас са 4, а други 7 организацията подкрепя.  

За юбилея от организацията раздадоха юбилейни грамоти на служби като „ Социално подкрепяне “ и „ Социален патронаж “ в Казанлък, общински чиновници. Със сребърни значки бяха отличени техни дългогодишни членове и другари, измежду които именития Дечко Гарбатулов, най-дългогодишният звънар в България, който към този момент повече от 50 години бие камбаните на шипченския храм-паметник „ Рождество Христово “.

Лично към Кмета Галина Стоянова прозвучаха думи на признателност „ за топлото отношение, невзискателност, бърза реакция и достойнство “.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР