В залата на Шипченски проход се играят домакинските мачове на

...
В залата на Шипченски проход се играят домакинските мачове на
Коментари Харесай

Съдебен изпълнител продава зала "Универсиада" за 15.6 млн. лв.

В залата на " Шипченски проход " се играят домакинските мачове на баскетболния клуб " Левски Лукойл "

© Цветелина Николаева Още по тематиката
Баскетболният " Лукойл Академик " стана " Лукойл Левски "
от Дневник,2 яну 2018
Рушащият се монумент на Спонсора

Мащабните партньорства на КТБ в спорта евентуално ще останат в предишното за няколко клуба и федерации
28 юни 2014 Зала " Универсиада " на бул. " Шипченски проход " в столицата е оповестена за обмен от частен правосъден реализатор Стоян Якимов. Началната цена за близо 20 дка земя и 4300 кв. м постройка е 15.6 млн. лева с Данък добавена стойност, а оферти се подават до 12 юли вечерта. Процедурата се провежда по искане на синдиците на Корпоративна комерсиална банка (КТБ), на която притежателят на залата и свързани компании дължат над 50 млн. лева

Оферта

В офертата за обмен с изключение на залата влиза и североизточната действителна част с повърхност 19.9 кв. м от аграрен парцел, на който има две по-малки здания. Според обявата на частния правосъден реализатор самата зала е с първична застроена повърхност 4130 кв. м, а след това е пристроен фитнес център и в този момент цялата повърхност е 4317 кв. м. В постройката има 3 зали, 10 кабинета, 1 радиокабина, 1 осветителна кабина, 3 коментаторски кабини и 4 съблекални, както и машини и съоръжение. Върху парцела има наложени възбрани.

Потенциални купувачи могат да подават офертите си до 12 юли, като предложенията ще бъдат отворени на 13 юли сутринта. Те би трябвало да внесат и аванс в размер на 10% от началната цена, или близо 1.6 млн. лева В обявата се показва категорично, че взискателят не внася аванс, в случай че вземането му надвишава неговия размер. Според изискванията на търга за недействителни ще се считат оферти, надхвърлящи началната цена с повече от 30%.

Собственост

Половината от залата беше приватизирана при ръководството на Национална движение „Симеон Втори" от компания, близка до Делян Пеевски, а по-късно изкупена напълно при тройната коалиция. В момента директен притежател на парцела е сдружението " Универсиада ", което е с импортиран капитал 7.34 млн. лева, включващ като апортна вноска самата зала с оценка 3.7 млн. лева " Универсиада " от своя страна се има от " Велдер билд ", която е благосъстоятелност на " Велдер-БГ ", а в края на веригата стои записаното в Швейцария Sussex Invest.

Справка в оповестения от синдиците на КТБ лист с длъжници на банкрутиралата банка демонстрира, че всички компании от групата имат висящи отговорности. " Велдер билд " дължи 8.5 млн. лева, а " Велдер-БГ " - общо 17.2 млн. лева Трета обвързвана компания - " Велдер пропъртис ", която е благосъстоятелност на " Велдер-БГ ", също е дебитор с 26.1 млн. лева Последното сдружение беше оповестено в неплатежоспособност в края на предходната година, след което производството беше спряно през март 2018 година и още веднъж възобновено през май.

Кой ръководи

Управител на " Универсиада " преди беше близкият до Цветан Василев Иван Джиджев - президент на баскетболния клуб " Левски ", който по това време се устояваше от " Велдер билд " и който рухна дружно с КТБ. Джиджев беше изпълнителен шеф и на футболния тим " Ботев " (Пловдив). През ноември 2015 година на мястото на Джиджев в " Универсиада " беше назначен треньорът на баскетболния клуб " Левски Лукойл " Константин Папазов. В момента тимът играе домакинските си мачове в залата.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР