В залата на Общински съвет – Сандански днес от 11

...
В залата на Общински съвет – Сандански днес от 11
Коментари Харесай

Животновъди от Сандански с ултиматум към управляващите: Ако не се вземат мерки за спасяване на сектора излизаме на улицата с животните си

В залата на Общински съвет – Сандански през днешния ден от 11 часа се организира заседание на животновъдите от района по отношение на все по-задълбочаващите се проблеми на бранша.

Водени от общинския консултант Яне Янев, животновъдите излязоха с зов за незабавни ограничения от държавното управление и Народното събрание за облекчение на работата им показаха подготвеност за общонационални протестни дейности.

Високите цени на зърното, газьола, множеството разноски, които се вършат усилват фрапантно цените на създадените от тях артикули, които безусловно стават непродаваеми, в случай че се калкулират разноските, даже да се работи без облага. Затова животновъдите са безапелационни, че са нужни незабавни дейности от страна на ръководещите за избавяне на бранша.

Те стачкуват и против възбраната на парковете Рила и Пирин за пашуване на животните. "Обречени сме, с какво да храним кравите, при изискване, че дотацията за едно животно е 130 лв., споделиха на срещата животновъдите. Фермер с 300 крави съобщи, че в случай че не се вземат ограничения ще се наложи да продаде животните си.

"Нямам опция за изхранването им при тези цени и при новите ограничения от страна на парк Рила и Пирин ", сподели фермерът. След срещата животновъдите ще излязат на кротичък митинг иблокирахаза 15 минути бул. Свобода в Сандански.

На срещата бяха поканени кметът на община Сандански Атанас Стоянов, ръководителят на Общинския съвет Николай Шаламандов и общинските съветници.

Петя Иванова

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР