В зала Зора“ днес се състоя официалното откриване на 5-ия

...
В зала Зора“ днес се състоя официалното откриване на 5-ия
Коментари Харесай

В Сливен започна V Национален детско-юношески театрален фестивал „Сцена под Сините камъни“ 

В зала „ Зора “ през днешния ден се състоя формалното разкриване на 5-ия. Началото даде ръководителят на Общински съвет-Сливен Димитър Митев, който изрази удовлетворение, че театралният конгрес се развива през годините, придобива все по-голямо значение и известност.

„ Задачата, която си поставихме, е да разтеглим идващото издание и то да бъде интернационално. За задачата ще поканим за присъединяване театрални обединения от побратимените на Сливен градове. Убеден съм, че ще имаме триумф в тази посока “, съобщи от сцената на залата Димитър Митев. Той пожела триумф на участниците, на журито – заслужено да прави оценка младите актьори, а на гостите в града, да усетят гостоприемството и атмосферата на Сливен, и да си тръгнат с нови и ползотворни другарства.

Сред гостите на откриването бе и зам.-кметът Пепа Чиликова, която посочи, че фестивалът се е трансформирал в разпознаваемо и предстоящо с неспокойствие събитие. Тя изрази увереност, че и тази година той ще даде опция за изява на доста надарени деца. Пепа Чиликова връчи от името на кмета Стефан Радев приветствен адрес на шефа на фестивала – Соня Келеведжиева. В него сливенският градоначалник поздравява младите театрали, които отдават време, сила и душа за театралното изкуство, като им пожелава триумф и да осъществен и най-смелите си фантазии.

„ Използвам случая да поздравя Общински съвет-Сливен и Народно читалище „ Зора 1860 “-Сливен, за поддръжката и отличната организация за осъществяване на фестивала. Радвам се, че и тази година Община Сливен ще отличи с премия локална театрална групировка “, се показва още в поздравлението от Стефан Радев.

Директорът на фестивала и общински консултант – Соня Келеведжиева благодари на сътрудниците си от локалния парламент и на Община Сливен в лицето на кмета Стефан Радев, които са застанали зад концепцията, фестивалът да се организира и да се развива. Тя разгласи, че от тази година Общинският съвет към този момент ще връчва две парични награди – по една за всяка възрастова група.

За пета поредна година ръководител на журито е Здравко Гулеков – режисьор, артист и някогашен шеф на Драматичен спектакъл „ Стефан Киров “. Членове са Георгиос Филаделфевс – лауреат на интернационалните състезания и новото попълнение – Гергана Мантарлиева от Държавната опера в Пловдив.

Фестивалът продължава с конкурсна част, спектакли, съпроводени с развлекателни стратегии, както и към този момент с обичайния „ Празник на другарството “, проведен в границите на театралния конгрес.

„ Сцена под Сините камъни “ завършва в неделя, 26 юни, с награждаване на участниците. То ще се организира в зала „ Зора “ от 15 часа. Фестивалът се организира под патронажа на Общински съвет-Сливен. Организатор е Народно читалище „ Зора 1860 “-Сливен. Партньори са – Община Сливен, Областна администрация-Сливен, Регионално ръководство на образованието-Сливен и Младежки дом-Сливен.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР