В зала Надежда на Столичната библиотека от 17.30 ч. ще

...
В зала Надежда на Столичната библиотека от 17.30 ч. ще
Коментари Харесай

Прототип от филма Вчера представя своя любовна лирика днес

В зала " Надежда " на Столичната библиотека от 17.30 ч. ще бъде показана книгата „ Пепел от пеперуди. Любовна поезия в слово и цвят “ от Борислав Костов. Събитието се провежда взаимно с Регионална библиотека „ П. Р. Славейков “ гр. Велико Търново, а входът за него е свободен.
Столичната библиотека като един привлекателен културен център, постоянно се старае да отговори на потребностите на читателите – увери Йовка Иванчева – началник на отдел Културна активност в библиотеката. - Борислав Костов, който довечера ще показа „ Пепел от пеперуди. Любовна поезия в слово и цвят “, е създател и на книги в прозаичност, в това число и монографии, отдадени на Георги Марков, Пеньо Пенев, футболиста Георги Аспарухов.

Любопитно е, че Борислав Костов е първообраз на един от героите от кино лентата „ Вчера “ (по сюжет на Владо Даверов).

Йовка Иванчева заяви още, че втора година по нетрадиционен метод в библиотеката означават 145-ата годишнина от гибелта на Васил Левски (19 февруари).

Днес гостува Националният музей „ Васил Левски “ (гр. Карлово). Пред възпитаници от столични учебни заведения сътрудници от музея ще показват презентации и документален филм за живота и активността на Васил Левски, а децата ще могат да вземат присъединяване в полемики, викторини, работилници за разработване на картички с ликовете на Левски, Раковски, Каравелов и Ботев, ще подреждат пъзели, оцветяват и ще решават кръстословици.

Чуйте диалога на Гергана Пейкова и Данаил Конов с Йовка Иванчева от Столичната библиотека.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР