В законодателството трябва да бъде регламентирано строго, ясно и недвусмислено

...
В законодателството трябва да бъде регламентирано строго, ясно и недвусмислено
Коментари Харесай

Лекар: Изказването на Рашидов е показателно за общото ни отношение към проблема с насилието

В законодателството би трябвало да бъде регламентирано строго, ясно и недвусмислено какво значи понятието „ интимна връзка “ и това тя да бъде след 60 дни дружно е просто дефиницията, дадена от нашите законотворци. Това сподели в ефира на Euronews Bulgaria анестезиологът доктор Мирослав Ненков.
Изказването на Вежди Рашидов от по-рано през днешния ден е доста показателно. То е показателно освен за неговото отношение, само че и за общото ни отношение към този проблем. Това, че след 20 разреза с нож причинителят може да бъде пуснат да се прибере у дома също е показателно. Няма разлика сред този акт и това, което сподели Вежди Рашидов „ от сърце. “
По думите на доктор Ненков въпросът е комплициран, а той обгръща освен принуждение над дами, само че и над мъже. Смисълът на правото обаче съгласно него е да бъде неизбежно, без значение за коя тематика се касае. Работата на правосъдния доктор в един подобен случай е да опише на понятен език за съда какво е открил при обзор или по документи, а не да дава подготовка дали има лека, междинна или тежка телесна щета, сподели още анестезиологът.

По думите му на никое място не се разяснява какво е било равнището на хемоглобина в кръвта на момичето при постъпването му в болничното заведение, а това би било определящо дали е имало опасност за живота ѝ или не.

Целия диалог вижте във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР