В Закона за радиото и телевизията е записано, че БНТ

...
В Закона за радиото и телевизията е записано, че БНТ
Коментари Харесай

Емил Кошлуков: БНТ трябва да направи повече по отношение на Република Северна Македония

В Закона за радиото и малкия екран е записано, че Българска национална телевизия би трябвало да пази националните ползи, политическите решения ги взимат политиците. Българска национална телевизия би трябвало да направи повече във връзка с Република Северна Македония - не е задоволително просто да отразим в новините, да поканим посетител или да създадем референдум по тематиката. Това съобщи в " Денят стартира с Георги Любенов " изпълнителният шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков.

По думите му, в случай че Българска национална телевизия направи филм за гръцката история, Би Ти Ви и Нова няма да го създадат, това е значимо за обществото, не за комерсиалните малките екрани.

" Ако приемем, че добросъседството и влизането в Европейския съюз са значими и за Сърбия е по този начин, и за Румъния. С Македония казусът е историята, македонската еднаквост е артикул, който е нов. Аз мисля, че кабинетът постъпва вярно, без разговор няма да стане ", добави Емил Кошлуков.

Той добави, че може да се види опитът на Гърция в тази посока.

" На Гърция ѝ лиши 25 години да оправи географията на Република Северна Македония, на нас може да ни отнеме 25 години да оправим историята ", добави Емил Кошлуков.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР