В Закона за пътищата ще бъде вкаран член за задължително

...
В Закона за пътищата ще бъде вкаран член за задължително
Коментари Харесай

Задължават със закон поставянето на колани в автобусите

В Закона за пътищата ще бъде вкаран член за наложително слагане на коланите в рейсовете, заяви през днешния ден във Варна ръководителят на Народното събрания /НС/ Цвета Караянчева, която взе участие в работата на 11-тия летен университет на младежката конструкция на ГЕРБ, съобщи Българска телеграфна агенция.

Тя сподели, че законът е измежду предпочитаните. На 4 септември той ще се гледа на комисия, а на 5 септември е второто четене на закона в зала. Караянчева уточни, че поема ангажимент това, което се предложи от сътрудниците експерти да бъде разисквано и в най-кратък порядък ще бъде признато от Народно събрание.

Сред другите цели в работата на Народното събрание през есента са обществените закони, които министерството и работната група обработваха през целия август, разяснява ръководителят на Народното събрание. Законът за хората с увреждания е чисто нов, той към този момент е на уеб страницата на министерството. Сега има 30 дни разисквания, по-късно междуведомствено координиране, ще мине през Министерски съвет и се надявам до края на септември той да е в Народното събрание, изясни тя и добави, че се работи и по Закона за обществените услуги, който се чака в Народното събрание през ноември.

Караянчева разясни, че тя и нейните сътрудници ще обезпечат взаимоотношение и бързо прекосяване на тези закони през Народно събрание, тъй като по думите й " знаем какъв брой са значими както Законът за пътищата, по този начин и обществените закони ".

За идната есенна сесия ръководителят на Народното събрание разяснява, че се надява сътрудниците й от всички парламентарни групи да бъдат диалогични, да работим по политики, а не на база на персонални нападки. " Разбира се ще чуем и посланията, които ще насочат ръководителите на Парламентарни групи, само че моите рекомендации и очаквания са да работим за хората, да бъде диалогични и поредни в своите политики, заключи ръководителят на Народно събрание.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР