В Закона за българските лични документи (ЗБЛД) беше предвидено изискването

...
В Закона за българските лични документи (ЗБЛД) беше предвидено изискването
Коментари Харесай

Как ще изглеждат българските лични документи от 2019

В Закона за българските персонални документи (ЗБЛД) беше планувано условието от 1 януари 2019 година електронният притежател на информация (ЕНИ) да се вкара и в други български персонални документи (БЛД) от двата вида - " паспорт " и " карта ", оповестиха от държавната пресслужба.
 
Освен това, Законът е разширил информацията, която следва да се записва в електронния притежател на информация . Новите условия към персоналните документи са наложили изменение на идейните им планове , обхващащи както материалите, нужни за направата и отбраната им, по този начин и изменение на някои реквизити и тяхното разположение в съответния документ, допълниха от Министерския съвет.

Работна група от специалисти с професионален опит в основаване, изпитване, потребление и оценяване равнището на сигурност на българските персонални документи , е направила разбор на успеваемостта на съществуващите защитни характерности в в този момент настоящите мостри на документите. Изучен е бил опитът и положителните практики на европейски страни за възстановяване сигурността на персоналните ни документи, прибавиха от пресслужбата на кабинета.

Като резултат от това бяха определени високозащитени материали за производството на  български персонални документи и на защитните детайли в тях . Темата за културно-историческото завещание на Република България бе непокътната, като се обогати с обекти от международно, национално и районно значение и се модернизира с нови графични, защитни техники на пресъздаване , се споделя в известието.

Българските персонални документи вид " паспорт " и " карта ", избрани в Закона за българските персонални документи , ще съдържат безконтактен електронен притежател на информация и антена за запис на биометрични и лични данни на притежателя на документа, запис на уверение за електронна еднаквост, както и за запис на уверение за дипломиран електронен автограф, показаха от Министерския съвет.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР