В заключителна фаза е битката между републиканци и демократи преди

...
В заключителна фаза е битката между републиканци и демократи преди
Коментари Харесай

Барак Обама: Никой в моята администрация не беше обвинен

В заключителна фаза е борбата сред републиканци и демократи преди междинните избори в Съединените щати във вторник.

Републиканците са любимци да запазят болшинството си в Сената, което би им разрешило да одобрят и състава на Върховния съд на Щатите, разяснява Ройтерс. Демократите пък са любимци за долната камара на Конгреса.

Бившият президент Барак Обама, който е измежду водещите лица в предизборната акция, приказва пред симпатизанти на демократите в Гари, щата Индиана: „ Те дадоха обещание да се погрижат за корупцията във Вашингтон… Вместо това натрупаха обвинявания за цялостен футболен тим. Никой в моята администрация не беше упрекнат “, съобщи Обама.

Макар да не загатва Тръмп по име, Барак Обама очерта една картина на днешната политика, която по собствен метод е еднообразно дистопична, водена от човек, който не се тормози да лъже или да си играе със страховете на хората.

„Каква политика искаме“, попита Обама последователите на демократите в щата, в който сенаторът Джо Донъли се бори да бъде избран отново. „Това, което не сме виждали до момента най-малко в паметта ми, са политици, които непрестанно, самоуверено и нахално лъжат. Просто си измислят неща “.

„Трябва да има последици, когато хората не споделят истината. Когато думите стопират да значат нещо, когато хората просто могат да лежат безнаказано, демокрацията не може да работи. Нищо не работи … Обществото не работи, в случай че няма последствия“, съобщи някогашният президент на Съединени американски щати.

Доналд Тръмп от своя страна, обръщайки се към множеството в Мейкон, Джорджия, разказа към този момент познатата си дистопия на Америка, завладяна от мигранти-престъпници и радикални социалисти. Той коментира яростно Стейси Абрамс, демократът, която се пробва да стане първият негър губернатор в Съединени американски щати.

„ Изберете Стейси и ще превърнете Джорджия във Венецуела “, сподели Тръмп. „ Стейси Абрамс желае да трансформира прелестният ви щат в великански град-убежище за незаконни чужденци, оставяйки почтени фамилии от Джорджия на милостта на закоравелите нарушители и хищници. “

Въпреки спорните си подходи, Тръмп и Обама споделиха едно обръщение – че нормално характеризиращите се с ниска интензивност междинни избори не могат да бъдат по-значими от този път.

„Америка е на кръстопът. Обликът на нашата страна зависи от гласуването“, разяснява Обама.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР