В забележителна промяна от традиционната си позиция известният Биткойн скептик

...
В забележителна промяна от традиционната си позиция известният Биткойн скептик
Коментари Харесай

Появи се нов “убиец на Биткойн” според топ икономист

В забележителна смяна от обичайна си позиция известният Биткойн песимист Питър Шиф отклони вниманието си от дългогодишния си любимец - златото, с цел да обърне внимание на появяването на непредвиден кандидат във финансовия пейзаж.

Компанията на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп Truth Social SPAC (DWAC) публично мина в обществено търгувана компания под признака DJT, привличайки вниманието на Шиф, прочут с сериозната си позиция във връзка с криптовалутите.

Шиф посочи забележителния скок в цената на акциите на DJT, която набъбна с 50% в границите на късия интервал от 24 часа. Появиха се спекулации по отношение на евентуалните последствия от този скок, като Шиф допусна, че той вероятно би могъл да изстреля Тръмп в горните ешелони на международното благосъстояние, евентуално даже да го трансформира в първия трилионер в света.

Възползвайки се от момента, Шиф прикани почитателите си да преразгледат капиталовите си тактики, като се застъпи за прекосяване от Биткойн към новорегистрираните акции на DJT, които той назова “новият BTC ”, насърчавайки вложителите да заемат позиция, характеризираща се с “лазерни очи ” и “диамантени ръце ”.

Въпреки че се сблъска с краткотрайни спирания в търговията заради нарасналата волатилност, DJT бързо възобнови комерсиалната си активност, като означи забележителен скок в размера, с над 6.5 милиона разменени акции в границите на първите 24 часа. Това ненадейно възкръсване бележи незабравим поврат за DJT, който преди този момент беше изключен от Нюйоркската фондова борса.

Скокът в оценката на DJT способства доста за финансовите облаги на Доналд Тръмп, като добави почти $4 милиарда към чистото му положение, което евентуално прави оценка акциите на $6 милиарда при отварянето на пазара.

Това възобновяване на положението на DJT съответствува с неотдавнашното решение на нюйоркски апелативен съд да понижи размера на гаранцията, изисквана от Тръмп за прекъсване на събирането на вземания по правосъдно решение за бизнес машинация, което послужи за подсилване на доверието на вложителите в компанията.

Междувременно, до момента в който Тръмп се приготвя за идните избори през 2024 година, той изрази поддръжката си за Биткойн – ход, който откри отклик измежду доста запалянковци на криптовалутата, които го възприемат удобно спрямо президента Джо Байдън.

Източник: cryptodnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР