В забързания и технологичен свят, в който живеем, не се

...
В забързания и технологичен свят, в който живеем, не се
Коментари Харесай

Huawei P40 Pro+: малките инженерни чудеса в големия флагман

В забързания и софтуерен свят, в който живеем, не се сещаме да създадем една крачка обратно и да оценим дребните инженерни чудеса, които ни заобикалят. С цялостна мощ това важи за мобилните телефони - дребните устройства, които единствено преди две десетилетия не можеха съвсем нищо друго, с изключение на да придвижват глас, а през днешния ден дават необятни благоприятни условия за работа, връзка и развлечение.

Прекрасен образец е Huawei P40 Pro+, който застава на върха на моделната гама на втория максимален производител в света при започване на 2020 година и който чакаме с неспокойствие в България.

Имахме опция да си поговорим повече със Стив Лай, старши шеф в Huawei Consumer Business Group, за модела и да научим малко повече за неговото основаване.

Тази година Huawei показа три флагмански модела: P40, P40 Pro и P40 Pro+. Причината, споделя Лай, е, че компанията желае да даде повече избор на потребителите.

Но дано напомним в резюме какво предлага най-напредначивият модел, започвайки от 6,58-инчовия OLED екран. Тази година той може да се похвали с още по-тънки рамки, които на практика не се виждат. Екранът заема цели 91,6% от предната повърхнина и впечатлява с ярки и наситени цветове. Най-интересното обаче е друго: 90Hz освежаване на екрана, което прави потреблението на телефона несравнимо наслаждение, без значение дали разглеждате своя Фейсбук, четете вести или се забавлявате с игри.

Процесорът е не по-малко забавен. С дизайн на инженерите на Huawei Kirin 990 5G е измежду най-мощните на пазара, а както подсказва и името му, носи и опция за 5G връзка.
 Снимка 486524
Източник:

Благодарение на него получаваме и може би най-хубавата камера в смарт телефон в историята с Huawei P40 Pro+. Или в действителност пет: главната е с резолюция 50MP, мълниеносен автоматизиран фокус и оптична стабилизация; ултрашироката е с 40MP, а има и телефото с 3-кратно оптично приближение и още една с 10-кратен зум. Разбира се, Huawei включват и ToF датчик, който оказва помощ за професионално изглеждащите портрети.

Но точно телефото камерата с 10-кратно приближение е и най-интересната, защото употребява любопитна технология. Чрез композиция от лещи и огледало, перископ камерата разрешава голямо приближение без загуба на качеството - и в това време без да се постанова телефонът да става голям, уточни Лай. " Все отново, P-серията е обичана от потребителите поради два съществени фактора: дизайна и фотографията ", напомни той.

Без да " жертва " софтуерните благоприятни условия, компанията подчертава мощно и върху дизайна, като посредством инженерни нововъведения съумява да прибавя още функционалности (като 5G или оптичното приближение, които изискват място), само че без да трансформира телефоните в неловко огромни или тежки, нито пък да прави компромис с батерията.А подобен несъмнено не е юридически. Huawei P40 Pro+ има 4 200 mAh батерия, която в P40 Pro, който тествахме, устояваше умерено съвсем два дни с доста фотоси, чат и браузване в обществените мрежи.

Собствениците на Huawei постоянно са държали на дългия живот на батерията, който се дължи освен на размера ѝ, а и на софтуерната оптимизация, която компанията прави. Те държат и на още нещо: бързото зареждане, чийто пионер на всеобщия пазар бе точно Huawei.
 Снимка 486528
Източник:

P40 Pro+ има с какво да се похвали: в кутията получавате бързо зарядно с 40W мощ, както и опция за безжично зареждане с 27W мощ (с толкоз може да зареждате безжично и други устройства, да вземем за пример умни часовници или пък други телефони).Едно от терзанията при супербързо зареждане, като това, което Huawei предлага, е животът на батерията. В отговор на въпрос обаче Лай обясни по какъв начин хардуерният екип е преодолял провокациите.

От една страна компанията употребява материали като графен и графит, които естествено разсейват топлината и резервират батерията по-хладна, което подсигурява по-дългия ѝ живот. От друга, е въведен и софтуерен надзор, който лимитира скоростта при постигане на 80% заряд, което също понижава топлината.

Стив Лай уточни още, че екипът в Huawei ще обмисли и опцията да употребява изкуствен интелект, с който телефонът ще научи навиците ни и ще се зарежда до равнището от 80% през нощта и малко преди да се събудим ще го дозарежда до 100%, което ще помогне за опазване на живота на батерията още повече.

Не знаем дали е допустимо зареждането на мобилните устройва да стане още по-бързо с актуалните технологии, само че можем да заложим, че като пионер в региона Huawei сигурно търси метод.Безжичното зареждане ще продължава да бъде явен акцент и в бъдещите модели, стана ясно от думите на Лай. Компанията към този момент обмисля телефони без никакви портове и кабели, само че не би трябвало да чакаме, че той ще пристигна след година или две. Лай уточни, че екосистемата, технологията и пазарът за сходна стъпка към момента не са изцяло подготвени.

Очакванията са високи и за фотографията - мощна линия на всички модели от P-серията. Лай увери, че има място за още доста усъвършенстване и в при оптичното приближение, и при нощната снимка и това област, в която Huawei ще продължи да основава нововъведения. " С P40 поведохме промишлеността и променяме метода, по който хората снимат - да вземем за пример с оптичното приближение, което не беше допустимо пред няколко години. Друг образец е нощната снимка - преди всичките ни фотоси бяха правени денем, защото нощните не бяха положителни, само че в този момент вършим цели албуми с нощни фотоси ", споделя Лай.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР