В за продажбата на 16 общински имота личат единствено политически

...
В за продажбата на 16 общински имота личат единствено политически
Коментари Харесай

Балабанов: Обжалването на областния срещу продажбата на 16 общински имота е с политически мотиви

В за продажбата на 16 общински парцела личат само политически претекстове и никакви правни. Това сподели ръководителят на Общински съвет Тодор Балабанов, съобщи кореспондент на Moreto.net.

На 10 март Административен съд отхвърли оборване на някогашния регионален шеф срещу решения на Общински съвет - Варна за продажба посредством обществено оповестен конкурс на парцели общинска благосъстоятелност. Според магистратите решенията за продажба са взети от способен орган (Общински съвет - Варна), не са позволени нарушавания и в тази връзка оспорването на регионалния шеф е безпричинно. Вчера актуалният регионален шеф Марио Смърков съобщи, че ще апелира правосъдния акт с претекста, че решенията на Общински съвет са в нарушаване на над пет законови правила, а в решението на Административен съд доводите за незаконност са прекомерно едва наранени.

„ Решението на Административен съд е с стоманени претекстове. “, сподели Балабанов. По думите му жалбата на регионалния е цялостна с философствания, които по никакъв метод няма да оборят правосъдното решение.

„ Или регионалният шеф разполага с извънредно слаб юридически екип, или някой се пробва да се скрие зад юридическия си екип, потвърждавайки че има юридически претекстове, които по този начин и не бяха посочени. “, сподели още ръководителят на Общински съвет. Той попита кой ще излезе и ще поеме отговорност за закъснение на част от бюджета с 2 години, в случай че правосъдното решение в интерес на локалния парламент и Община Варна се удостовери и на идната инстанция.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР