В за първи път са използвани цифрови юани за покупка

...
В за първи път са използвани цифрови юани за покупка
Коментари Харесай

В Китай вече използват цифрови юани

В за първи път са употребявани цифрови юани за покупка на самолетен билет, заяви осведомителният портал „ Пенпай ”, представен от ТАСС. Авиокомпания „ Spring Airlines ” в Шанхай е почнала да приема такива платежни средства.
Първият билет, заплатен с цифрови юани, е на стойност 560 юана за полет по маршрута Шанхай – Шънджън. Това сложи началото на потреблението на китайска криптовалута в региона на гражданската авиация, се акцентира в информацията.
 Опасения в Съединени американски щати: Русия и Китай вземат превес Опасения в Съединени американски щати: Русия и Китай вземат превес
Американският президент Джо Байдън би трябвало да сплоти освен съдружниците си, само че и прекомерно миролюбивите демократи, с цел да се опълчи...
Билет за аероплан може да се купи с криптовалута през формалното мобилно приложение на самолетна компания „ Spring Airlines ”, като в менюто в раздел „ метод на заплащане ” има алтернатива за разплащане с дигитален юан.
Китай е един от международните водачи в създаването на лична, която може да бъде налична за прилагане даже без достъп до интернет. През август предходната година Народната банка на Китай заяви, че в разнообразни градове на страната се организира вътрешно закрито тестване на цифровия юан, само че към този момент не е публикуван точният график на неговото стартиране в приложимост.
От края на 2019 година цифровият юан е тестван в градовете Шънджън, Суджоу, Ченду, Пекин и в новата икономическа зона Сюнан покрай столицата. През октомври 2020 година бяха извършени проби в още няколко градове и в провинция Хайнан. 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР