В южно предградие на Атина е арестуван Артемис Сорас, който

...
В южно предградие на Атина е арестуван Артемис Сорас, който
Коментари Харесай

В Атина арестуваха Спасителя на Гърция, който трябваше да даде 600 млрд. евро на правителството

В южно предградие на Атина е задържан Артемис Сорас, който в близкото минало се представяше за спасителят на Гърция и бе заречен да погаси държавния дълг на страната, възлизащ на стотици милиарди евро. Това заяви атинската осведомителна организация АМНА.

Сорас през март 2017 година бе наказан на осем години отнемане от независимост за измами. Бизнесменът обаче съумя да се укрие от правораздаването повече от година. В събота вечерта той се е появил в своя дом в южното предградие на гръцката столица и е бил арестуван. В момента той се намира в полицейското ръководство на Атика, предава организацията. Гръцкият предприемач Артемис Сорас преди няколко години заяви на всички, че има намерение да изкупи националния дълг на Гърция с благосъстоянията, които той е получил в завещание. Сорас твърдеше пред всички, че е " намерил в сандък на баба си " остарели акции на Източната банка - Banque d'Orient, цената на които възлиза на стотици милиарди евро. Сорас основа компанията ΕND (End National Debt) за спасяването на Гърция, Кипър и американския щат Алабама, който също имаше проблеми с бюджета. Той даде обещание на гръцката страна, че ще й съобщи 600 милиарда евро. Негов чиновник твърдеше, че Сорас е единственият правоприемник на тайните технологии на античните гърци, превръщащи безусловно всичко в гориво.
В медиите стартира толкоз плевел и гръмък спор по проектите на бизнесмена за спасяването на страната, че се наложи Националната банка на Гърция да се изкаже по въпроса: един от учредителите на Banque d'Orient съобщи, че в сходство с учредителния контракт той е подготвен да заплати за всяка акция по 200 драхми или единствено няколко евро за " цялото богатство " на Сорас.

Въпреки цялата безсмислица на изказванията на предприемача, в Гърция той съумя да си завоюва огромен брой последователи и даже съумя да учреди своя партия.
Наказателното дело против него беше стартирано едвам след тъжба на някогашния придружител на Сорас. Той упрекна предприемача в кражбата на 50 000 евро и в това, че му е платил за безценен автомобил с излезли от приложимост кувейтски динари.

Адвокатът на ищеца съобщи, че съдът е дал опция да се постави завършек на противозаконните дейности на Сорас и на всички останали, които са взели участие дружно с него в " машинациите " из цяла Гърция.

Превод и редакция: БЛИЦ

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР