В южния турски град Адана е бил задържан соченият за

...
В южния турски град Адана е бил задържан соченият за
Коментари Харесай

В Турция е задържан високопоставен член на "Ислямска държава"

В южния турски град Адана е бил арестуван посоченият за локален началник на организацията " Ислямска страна ". Същевременно не престават и интервенциите на турските управляващи против кюрдските бунтовници в Югоизточна Турция. 

Според полицията арестуваният през вчерашния ден в Адана така наречен " локален " емир ", т.е. най-високопоставеният член на терористичната формация в региона, е предавал известия, идващи от организацията в Сирия, към локални кафези в Турция. Лицето, разпознато единствено като Еюп Б., е на 47 години и е арестуван в очакване на развой против него. 

Междувременно полицията в Истанбул задържа френска гражданка, която е желала да се причисли към структурите на " Ал Кайда " в Сирия. Тя е била предадена на френските консулски управляващи, а турският жител, който е трябвало да ѝ уреди пътуването до Южна Турция, е задържан. 

Продължават и интервенциите на турските управляващи против Кюрдската работническа партия (ПКК). В област Сиирт са били обезвредени пет кюрдски бойци, измежду които две дами. В употребявани от тях три пещери са били открити две дългоцевни оръжия, муниции, документи и взривни субстанции. В друга югоизточна провинция - Шърнак, са арестувани експлозиви и други шест автоматизирани пушки. 

От вътрешното министерство в Анкара оповестиха, че предходната седмица са извършени над 2000 " антитерористични интервенции ", при които са били арестувани към 4300 души. 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР