В южната част на Атлантическия океан е наблюдаван кит, който

...
В южната част на Атлантическия океан е наблюдаван кит, който
Коментари Харесай

Рекорд: Кит преплува половината свят

В южната част на Атлантическия океан е следен кит, който преплувал най-малко 20 000 километра по време на миграция, като е минал през половината свят, написа сп. " Кърънт байолъджи ".
Сивият кит (Eschrichtius robustus) е видян край крайбрежията на Намибия преди осем години. За учените това е необичайно. Макар че се случва да се появяват на юг в Атлантическия океан, сивите китове нормално не напущат Северното полукълбо.
 Рекорд: Продадоха диаманта Сакура за 29,1 млн. $ Рекорд: Продадоха диаманта " Сакура " за 29,1 млн. $
Пурпурно-розовият елмаз " Сакура " с маса 15,81 карата беше продаден на търг в Хонконг за рекордните 29,1 млн. $, заяви CNN. Над...
Изследователите са взели тъканни проби от кита и са анализирали неговата ДНК. Оказало се, че той принадлежи към застрашена популация, обитаваща крайбрежието на Източна Азия. Така са стигнали до извода, че китът е минал най-малко 20 000 километра, с цел да се озове до крайбрежията на Намибия. Обиколката на Земята е малко над 40 000 километра, напомнят учените.
Според учените пътешествието на кита е безспорен връх за гръбначни животни, живеещи във вода. На сушата рекордното достижение принадлежи на вълк, минал над 7000 километра. За тях обаче остава мистерия по кой маршрут китът е минал пътя от северната част на Тихия океан до южната част на Атлантическия океан. Те позволяват, че е плувал през Арктика,  обиколил е Африка или е минал край Южна Америка.
 
 
 В стомаха на мъртъв кит открити 100 кг отпадъци В стомаха на мъртъв кит открити 100 кг отпадъци
В стомаха на кит, чието тяло било изхвърлено от морето на мито на плаж на остров Харис в Шотландия, имало 100 кг отпадък, което р...
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР