В Южна Корея възнамеряват да поставят гривни за проследяване на

...
В Южна Корея възнамеряват да поставят гривни за проследяване на
Коментари Харесай

Южна Корея затяга контрола на карантината - въвежда гривни за проследяване

В Южна Корея имат намерение да слагат гривни за следене на хората, които нарушават разпорежданията за съблюдаване на карантина, оповестява " Асошиейтед прес ".

Мотивът на управляващите за по-строгите ограничения е, че някои от общо 57 000-те души, поставените под карантина, излизат от домовете си, оставяйки у дома смарт телефоните си с приложенията за следене.

Досега желанията за по-широко потребление на гривните не се реализираха поради възражения от страна на правозащитници.

Здравните управляващи в страната признават, че проектът за гривните фактически буди известни опасения по отношение на персоналната цялост и гражданските свободи. Те обаче са безапелационни, че мярката е нужна поради големия брой на хората под карантина, откакто от 1 април управляващите задължиха всеки, който се прибира от чужбина, да остава в 14-дневна изолираност.

С помощта на гривните, които се свързват посредством Bluetooth с приложения за следене, конфигурирани на смарт телефоните, управляващите целят да получат сигнал, в случай че носещият ги излезе от вкъщи си или се опита да повреди гривната.

Тъй като държавното управление не разполага със законови средства да принуди хората да носят гривните, от тях ще се желае да подписват декларация за предоставяне на единодушие.

За нарушение на карантина в Южна Корея се планува до една година затвор или санкция в размер на 8200 $. Обмисля се обаче разновидността тези, които се съгласят да носят гривни, да бъдат подлагани на по-леки санкции, ако нарушат карантината. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР