В Южна Българи и София снегът вече се стопи, но

...
В Южна Българи и София снегът вече се стопи, но
Коментари Харесай

Зимни пързалки зарадваха децата в Русе

В Южна Българи и София снегът към този момент се стопи, само че в северната част на страната студът продължава да основава проблеми. Заради поледица тази заран за повече от 3 часа беше спряно придвижването на всички коли по републиканските пътища в област Силистра, както и по пътя в посока Русе. Леденият дъжд провокира обледяване и на русенските улиците. Зимата обаче сподели и положителната си страна – детски смях от сутринта огласява пързалките, които се появиха на доста места в Русе и региона.

Русе

Десетки русенски деца към този момент няколко дни окупират региона на Пантеона на възрожденците. На спонтанната пързалка се носи радостна шум и заниманието пораства с броя на малчуганите.
Аделина Могилска: Много желаех да падне сняг, с цел да отида на пързалката.
Пързалката на хижа „ Приста ” е за по-напреднали – наклонът е по-голям и трасето е по-дълго, само че смелчаци не липсват, а пособията за втурване са най-разнообразни.
Симона Стоилова: Страшно е, само че би трябвало да преборим страха.Мартина Денкова: Спускаме се по леда и в случай че можем, се целим с топки.
В рисковото развлечение се спускат и родители, а камерата на Българска национална телевизия видя, че и на домашните любимци не са им непознати страстите от пързалянето.
Георги Стоилов: Преживяването е доста крепко, изключително когато се спуснем по леда. Приятно е, развлечение за цялото семейство.
След ден единствено децата още веднъж ще са на учебно заведение, а скоро по-късно ще се стопи и снегът, само че пък ще остане прекрасен спомен от зимата.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР