В Южна Африка е открит нов вариант на коронавируса, който

...
В Южна Африка е открит нов вариант на коронавируса, който
Коментари Харесай

Най-опасният вариант на коронавируса, откриван досега

В Южна Африка е открит нов вид на ковид, който съгласно учените е най-опасният досега, съобщи Би Би Си. Вариантът B.1.1.529 към този момент се популяризира в Южна Африка, Ботсвана, Хонконг и Израел.

Експерти от Световната здравна организация се събират на изключителна среща, с цел да обсъдят появяването на новия вид и бъдещите ограничения, с цел да се ограничи неговото разпространяване. В Република Южна Африка досега са доказани над 50 случая, само че по всяка възможност те са доста повече от публично записаните. Учени са на мнение, че разновидността B.1.1.529 се придвижва доста по-лесно от до момента познатите, а също така е по-устойчив на ваксини.

Британският министър на превоза Грант Шапс съобщи, че Англия към този момент е взела нужните ограничения, с цел да се защищити от тази вариация на ковид. Лондон прекратява полетите от Южна Африка, Намибия, Лесото, Ботсвана, Есватини и Зимбабве. Притеснителното за B.1.1.529 е, че се популяризира доста бързо. Британският министър на опазването на здравето Саджид Джавид сподели, че е „ доста притеснен”.

Германия също забрани влизането на своя територия на задгранични пасажери, идващи от Република Южна Африка поради откриването на нов вид на COVID-19, съобщи немският длъжностен здравен министър Йенс Шпан. Италия сходна мярка, касаеща пасажерите от южноафриканските страни - решение, което Рим счита да предложи да бъде направено годно от Европейската комисия за територията на целия Европейски съюз. Европейски Съюз ще предложи възбрана на пътуванията от Южна Африка след откриването на новия вид на COVID-19, за който учените се притесняват, че може да провали напъните за превъзмогване на пандемията, съобщи Урсула фон дер Лайен. Учени от целия свят са в конкуренция с времето, с цел да открият какъв брой инфектиран е новият вид на ковид и дали предизвиква по-тежко заболяване.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР