В Южен още през миналата година са проведени процедури за

...
В Южен още през миналата година са проведени процедури за
Коментари Харесай

Паркинги в район Южен ще има, ако получим финансиране

В " Южен " още през предходната година са извършени процедури за публични поръчки и са подписани контракти за пет паркинга пред жилищните блокове. Те ще бъдат построени в идващите месеци, в случай че се провиснал пари, изяснява кметът на региона Борислав Инчев.

Строителни компании са определени за паркинги и благоустрояване пред блоковете на бул. " Александър Стамболийски " № 36-52 за 150 коли и № 68-84, на ул. " Иван Гарванов ", " Нева ", " Спартак ", " Асен Христофоров ". За тяхното създаване са нужни 900 000 лв.. Договорите са подписани с изискването, че ще се извършват, когато се обезпечи финансиране. Но се приключват, в случай че до две години няма средства.

От предходната година има контракт за главен ремонт на бул. " Никола Вапцаров " сред ул. " Димитър Талев " и " Македония ", където настилката е продънена и би трябвало да се подменя водопроводът. Фирма " Пътинженеринг " е наета от Община Пловдив да извърши реконструкцията, а ВиК ЕООД - да смени тръбите. Но работата не е мръднала и на един метър. И на ул. " Кукуш " до стадион " Спартак " нищо не е направено по същия контракт, припомня Борислав Инчев.

В справката до Община Пловдив кметът на " Южен " е показал обекти за към 4 млн. лв., измежду които са поправки на ул. " Борис Сарафов ", " Прилеп ", " Щип ", видеонаблюдение в парковете " Райчо Кирков " и " Кронщад ".

Не крие разочарованието си, че в плана на бюджета за 2019 година няма никакви пари за нова детска градина на бул. " Александър Стамболийски ", за която през предходната година беше направен план и издадено строително позволение.
В бюджета на Община Пловдив няма средства и за реконструкцията на ул. " Даме Груев ", която се възнамерява, само че на думи, към този момент три години.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР