В югоизточния град Херсон руските сили овладяват жп гарата и

...
В югоизточния град Херсон руските сили овладяват жп гарата и
Коментари Харесай

Руската армия овладява стратегически обекти в Херсон, въздушен десант в Харков

В югоизточния град Херсон съветските сили овладяват жп гарата и пристанището, споделя кметът на града Игор Колхаев пред локални медии. " Руски окупанти се придвижват из града и унищожават инфраструктура, " изяснява държавната организация УНИАН, като цитира кмета.

Точната обстановка в града сега е неразбираема, само че Колхаев изяснява за " Радио Свобода ", че в хода на съветска офанзива са починали украински военни и цивилни, такава информация постъпва от членове на локалния съвет и в съветската работа на Би Би Си. " Сраженията не престават, а окупацията на града ни е в ход. " Има данни и за обстрел на постройката на Службата за сигурност на Украйна (СБУ).

По-рано съветската работа на Би Би Си сподели видео с влизане на съветски сили в Херсон.

Преди малко в ефира на Би Ти Ви зам.-кметът на Херсон Олег Бриндак разгласи, че сега се реализира окупацията на Херсон. Той обаче въпреки всичко изрази вяра, че " измежду няколко дни ще успеем да спрем врага ".

Руски въздушен десант в Харков

Руски парашутисти са спуснати в Харков преди часове, оповестяват Службата за сигурност на Украйна и Народното събрание. Това става ден след конфликти и ракетни набези с цивилни жертви във втория по величина град на Украйна с население 1.5 млн. души.

Местни медии не дават такива известия. Украинската войска обаче удостоверява информацията съгласно Би Би Си. Нападението стартира под 24 часа откакто ракета удари постройката на регионалната администрация през вчерашния ден сутринта.

" Франс прес " също цитира армията на Украйна с уточнението, че е нападната локална болница. Не е известно да има жертви. Според районното полицейско ръководство обстановката към 7 ч. българско време е била под надзор.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР