В YouTube се появи видео, на което се вижда как

...
В YouTube се появи видео, на което се вижда как
Коментари Харесай

Момиче на тротинетка се носи с 80 км/ч по Околовръстното в София -

В YouTube се появи видео, на което се вижда по какъв начин момиче на електрическа тротинетка се носи с към 80 км/ч. по Околовръстното шосе на София и решително сменя пътните ленти без авансово предизвестие.


Тази заран специалистът от Държавна организация " Безопасност на придвижването по пътищата " Росен Рапчев разяснява случката по bTV.

" Това е транспортно средство, което е за напредване в градска среда. То не е планувано да се движи с по-високи скорости от 25 км/ч. Това е едно неблагоразумно държание на лидера на това транспортно средство, тъй като по този метод той слага в заплаха своя живот и основава риск от случай ", сподели той.

Рапчев изясни, че в случай че се движи с по-голяма скорост, то електрическата тротинетка би трябвало да се записва като МПС, само че уточни, че е изрично срещу подобен вид, тъй като тротинетката не е планувана за това.

" Хората, които карат тротинетки, също подлежат на надзор от страна на органите на Министерство на вътрешните работи, както водачите, пешеходците и велосипедистите. Друг е въпросът какъв брой непоколебим е този надзор ", добави специалистът.

Органите на Министерство на вътрешните работи търсят момичето, само че са затруднени поради неналичието на регистрационен номер. Рапчев посочи, че при определяне на самоличността на младата дама, глобата надали ще бъде единствено административна.


Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР