В YouTube се появи кавър на химна на България Мила

...
В YouTube се появи кавър на химна на България Мила
Коментари Харесай

Гавра с химна  – появи се чалга версия

В YouTube се появи кавър на химна на България „ Мила Родино “ с чалга-ритмика и ориенталски инструментал. Ритъмът е на кючек и звучи извънредно едва и смешно.

Изпълнителят се назовава Бирджан Хайрединов.

Националният химн на Република България „ Мила Родино “ в Конституцията е записан като част от трите национални признака – герб, знаме и химн. Член 108, алинея 2 от Наказателния кодекс гласи: „ Който по какъвто и да е метод опетни герба, знамето или химна на Република България, или знамето или химна на Европейския съюз, се санкционира с отнемане от независимост до две години или с санкция до три хиляди лв. “.

Химнът се основава на музиката и текста на песента „ Горда Стара планина “, написани от Цветан Радославов през 1885 година „ Мила Родино “ става народен химн на Народна Република България през 1964 година С приемането на Конституцията на Република България от VII-то Велико Народно заседание през 1991 година „ Мила Родино “ се утвърждава като народен химн на Република България.

В осъществяването на Хайрединов се показва, че „ истинската музика “ е на Генади Певеца – Живей си Живота, саксофон – Томас Пумата. Като създател на текста въпреки всичко е посочен Цветан Радославов.

По-късно видеоклипът беше заличен от профила на Бирджан в Ютуб.

Източник: 24 часа

Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР