В YouTube бе публикувано видео, на което се вижда как

...
В YouTube бе публикувано видео, на което се вижда как
Коментари Харесай

Троянски кон на мига краде 1000 евро

В YouTube бе оповестено видео, на което се вижда по какъв начин троянски кон от Гугъл Play незабавно краде от сметката на потребителя 1000 евро. В риск са притежателите на сметки в PayPal, WhatsApp, Skype, Viber и други услуги.

Приложението краде освен финансови средства, само че и конфиденциална информация.

Първи рисковата стратегия откриха чиновници на компанията ESET. Приложението се споделя Android Optimization и се показва като стратегия, която води до възстановяване на функционалността на смарт телефона. Троянският кон се задейства след позволение от потребителя да се направи разбор на работата на устройството.

Приложението следи по какъв начин потребителят вкарва своята ключова дума, по-късно се реализира автоматизирано влизане в сметката му и на практика незабавно евакуиране на пари.

Троянски кон похищава паролите ви в известни браузъриОсвен тях може да прихване и други данни, които въвеждате в интернет

За осъществяването на измамническата функционалност програмата има потребност от напълно малко време. Операцията по евакуиране на парите не лишава и минута.

Разработчиците настоятелно предлагат на потребителите да четат мненията под приложенията, преди да ги смъкват. Така ще се избегнат доста беди в бъдеще.

profit.bg
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР