В Йерусалим днес започна Световното отборно първенство по шахмат, съобщи

...
В Йерусалим днес започна Световното отборно първенство по шахмат, съобщи
Коментари Харесай

В Йерусалим бе открито Световното отборно първенство по шахмат

В Йерусалим през днешния ден стартира Световното отборно състезание по шахмат, заяви особено за Българска телеграфна агенция израелската осведомителна организация ТПС. За шампионската купа ще се борят играчи от Израел, Съединени американски щати, Китай, Испания, Франция, Узбекистан, Азербайджан, Индия, Украйна, Нидерландия, Полша и Южна Африка.

Вили Иклицки, началник на специфичните планове на Международната федерация по шахмат, която провежда шампионата, съобщи пред пресслужбата на ТПС, че в надпреварата ще вземат участие някои от най-хубавите шахматисти в света. „ Битката ще е доста сериозна “, сподели той.

Сред участниците е 19-годишният американски гросмайстор Ханс Ниман, който беше упрекнат в машинация от норвежкия гросмайстор Магнус Карлсен. В отговор Ниман подаде иск за 100 млн. $, обвинявайки Карлсен в клюка.

Израелският народен тим ще е първият в света, който ще бъде воден от жена капитан - Илана Давид.

В шампионата вземат участие и други известни шахматисти като Аниш Гири от Холандия -  детето знамение, което става гросмайстор на 14-годишна възраст, и Нодирбек Якубоев и Джавахир Синдаров - членове на узбекистанския тим, който зае първо място на Световната шахматна олимпиада през август.

Турнирът ще завърши на 25 ноември.

Израел влиза в историята и с обстоятелството, че става първата страна в света, която в една и съща година е хазаин на две международни шампионати по шахмат. През май в Ашдод се организира шампионата на Международната асоциация по шахмат за хора с физически увреждания.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР