В язовир Бебреш, който захранва Ботевград с питейна вода има

...
В язовир Бебреш, който захранва Ботевград с питейна вода има
Коментари Харесай

Кметът на Ботевград: В язовир Бебреш има вода за два месеца

В язовир Бебреш, който зарежда Ботевград с питейна вода има количество, което е задоволително за два месеца. Проблемът не е нов, още от лятото сме уведомили институциите за ниското равнище на водата в язовира.
Това сподели в предаването " 120 минути " Иван Гавалюгов, кмет на Ботевград във връзка горещата тематика с водната рецесия в страната.

Той разкри, че съгласно информацията в Търговския указател Васил Златев е притежател на Водноелектрическа централа –а при язовир Бебреш. По думите му съоражението е построено на неуместно място и без реален индустриален проект. Официално е спрял да работи още през юни месец.

" Поисках от Басейнова дирекция възбрана за работата на този Водноелектрическа централа, най-малко до момента в който не се стабилизира ситуацията с водата. Силно се надявам да спер да работи ВЕЦ-а, тъй като той е една от аргументите да сме мощно обезпокоени. ", съобщи още кметът.

Трябва да се реши и вторият проблем, който е остарялата ВиК мрежа.

Течовете са проблем в цялата страна, приблизително за страната загубата е към 65 %.

Притесненията си остават, не желая да укротявам хората нереалистично. Вода има за два месеца, по-късно всичко зависи от снеговалежа и топенето.

На 24 юни съм уведомил притежателя и стопанина на язовира за ниските равнища на водата. И през септември също имахме срещи и разискване на казуса. Той не е нов, само че в този момент закупи гласност. Не знам ръководещите по какъв начин се осведомят и за какво в този момент научават за проблемите.

Ботевград има и други източници на водоснабдяване, само че язовирът е главният.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР