В Япония продължава надпреварата с времето за намиране на оцелели

...
В Япония продължава надпреварата с времето за намиране на оцелели
Коментари Харесай

Властите в Япония разследват авиокатастрофата на летище Ханеда

В Япония продължава конкуренцията с времето за намиране на оживели от мощния трус на 1 януари. Жертвите са 65, евакуираните - над 33 000. Хората, останали без дом са настанени във краткотрайни центрове при доста добра организация, описа пред Българска национална телевизия Александър Кочев, който живее в Япония. В същото време управляващите проверяват по какъв начин се стигна до злополуката на летище Ханеда, при която след конфликт на два самолета починаха петима души от екипажа на по-малкия. Най-вероятната версия е професионална немарливост.

Докато елементи от Япония са опустошени от мощния трус, на летище Ханеда в Токио е избегната по знамение голяма покруса. Пътническият аероплан на японските авиолинии с 379 души на борда се приземява на една от четирите писти на летището. В същото време аероплан на японската брегова защита с шестима души на борда се готви да излети от същата писта.



Властите разпространиха през днешния ден диалозите сред контролната кула и двата екипажа в последните 4 минути и 27 секунди преди конфликта. От тях излиза наяве, че пътническият аероплан е имал зелена светлина за кацане, а вторият аероплан не е получил позволение да излети. Въпреки това той е навлязъл на пистата и по този начин се е стигнало до конфликта.

Аруто Ивама, пасажер в горящия аероплан: " При кацането, усетих мощно разклащане, погледнах през прозореца и видях искри и пламъци. След като самолетът спря, за по-малко от минута кабината беше цялостна с дим. Тогава, стюардесата ни поведе и се спасихме през пързалката. "

След като машината лумва в пламъци, в продължение на 20 минути всички пасажери на борда са евакуирани и животът им е избавен. Екипажът е работил невъзмутимо и професионално, а пасажерите прецизно са изпълнили инструкциите, без да се поддадат на суматоха и безредни дейности.



Аруто Ивама, пасажер в горящия аероплан: " Чуваха се крясъци, само че стюардесата ни направляваше на всеослушание. макар виковете, множеството хора резервираха успокоение и не станаха от местата си и чакаха. Заради това успяхме всички да излезем. "

Корпусът на машината е бил построен от композитни материали въз основата на въглеродни нишки, а не от алуминий и това е забавило разпространяването на огъня и е дало късмет на пасажерите.



фотоси: Българска телеграфна агенция

В същото време в най-пострадалите от труса региони се борят с опустошението, като организацията е извънредно добра, сподели пред Българска национална телевизия Александър Кочев, който живее от 27 години в Япония и е шеф на езиков център.

Усилията на спасителите са затруднени от мразовито време и проливен дъжд, който усилва вероятността от свлачища във към този момент потърпевшите региони.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР