В Ямбол предстои да бъдат монтирани шест устройства за непрекъснато

...
В Ямбол предстои да бъдат монтирани шест устройства за непрекъснато
Коментари Харесай

Измервателни устройства ще следят за чистотата на въздуха в Ямбол

В Ямбол следва да бъдат инсталирани шест устройства за непрестанно следене на равнищата на фините прахови частици в атмосферния въздух.

Данните ще се регистрират в самостоятелна лаборатория . Измервателните станции ще демонстрират качеството на въздуха в действително време . Това стана известно по време на днешното съвещание на Общинския съвет с приемането на доклад по програмата за чистотата на въздуха.

През предходната година в общинския „ Сектор за предварителна защита и запазване на публичния ред “ са подадени 87 сигнала за замърсяване на въздуха от нерегламентирано горене на гуми, кабели, битови боклуци и запалени контейнери за боклук. Служителите са реагирали и на 46 сигнала за запалени сухи треви и шубраци. 

Петгодишната общинска стратегия за понижаване на равнищата на фините прахови частици в Ямбол планува засилен надзор, както и редица " зелени " ограничения. През предходната година в града са засадени 85 иглолистни и 303 широколистни дървета, затревени са 80 декара паркови площи, стана още известно по време на съвещанието.

В момента в Ямбол се построява нов парк - на запустелия от години терен на някогашната Опитна станция по земеделие в кв. „ Хале “. Там към този момент са затревени част от площите, а през днешния ден за засадени и 55 дръвчета бряст.

В парка ще има и градина за развъждане на биозеленчуци, подправки и билки , която ще се употребява за образование на най-малките поданици на града.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР