В XXI век и в центъра на Европа една болница

...
В XXI век и в центъра на Европа една болница
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Варненската болница Света Марина е по-зле от бразилски затвор!

В XXI век и в центъра на Европа една болница наподобява по-скоро на бразилски затвор, в сравнение с здравно заведение, където би трябвало да бъдат лекувани децата ни. Няколко майки, чиито деца са в отделението по инфекциозни заболявания в УМБАЛ “Св. Марина ”, проплакаха от изискванията, които са повече от мизерни, меко казано.

Кремена Кънева, дружно с Ваня Караджова, Жана Николова, Димитрина Филадова, Свилена Георгиева, Мариела Цекова, Поли Троянова и Надежда Рангелова-Бояджиева изляха тъгата си в обществената мрежа, като приложиха и настоящи фотоси, датиращи от преди два дни.



Ето какво споделиха дамите, а под поста, мненията са повече от показателни и жлъчни. Но не са ориентирани към дамите, а към лекарският екип и шефът на болничното заведение, който към средата на август отхвърли инспекция. Тогава полиция искаше да нахлуе, само че доктор Силва Андонова осуети тази ревизия.

Ето и мнението на Кремена Кънева, подкрепено от останалите родители:

" Европейски град. Варна. Дата: 28.08.2022г.

Детска стая в поделение по инфекциозни заболявания УМБАЛ “Св. Марина ”.

Заплата на шефа на болничното заведение за 2021 година е 13 572 лева месечно НЕТО, без включени спомагателни възнаграждения.



Ще ви спестя детайлностите за отношение и брой лекари, пардон, лекаР на два етажа. Плюс манипулационна за децата ЕДИНСТВЕНО в коронавирус бранша.

Това оставям за вас.

За тях на следващия ден започваме с писмата към всички институции.

Не е срамотия. Това е жестока занемареност, граничеща с голям риск от голям брой съдбовни последствия ".

„ Това е единствената болница в страната, която попречва законна инспекция, за което сме сезирали Прокуратурата “, изясни преди две седмици пред Lupa.bg Мая Илиева - ръководител на синдиката.

Поводът за инспекцията е подписка на медицинските сестри против неналичието на дофинансиране в здравната система, която е била взета от доктор Силва Андонова. Така шефът на болничното заведение е попречил тя да стигне до Народното събрание.

Сестра Мариела Стоянова, която е подкрепила колежките си от цялата страна, е била застрашена с уволняване и за наказване е преместена в Коронавирус звеното. Тя е била оставяна сама на промяна и това я предиздвикало да напусне.



„ Преди да бъде преместена в Коронавирус звеното, е била е подложена на напън в Стерилната база от управлението на болничното заведение. Всички ходели в 7.30 часа на работа, единствено нея са я задължавали да стартира в 7 часа ", споделя Мая Илиева.

Обяснението на директорката за недопускане на инспекцията е, че Стерилна база е с стеснен достъп. Въпреки това шефът на защитата мина през цялото звено без калцуни, без шапка, с цивилни облекла и без да съблюдава, каквито и да било условия. 

„ Света Марина “ е единствената болница, чийто принципал е Медицински университет - Варна, което е станало по времето на Кирил Ананиев.



Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР