в. В хода на проведените на 03.07.2020 г. действия по разследване

...
в.
В хода на проведените на 03.07.2020 г. действия по разследване
Коментари Харесай

В дома на дясната ръка на Божков откриха много информация и снимки на магистрати

 в. В хода на извършените на 03.07.2020 година дейности по следствие под управлението и надзора на Специализирана прокуратура по отношение на досъдебно произвеждане против проведена незаконна група за осъществяване на убийства, изнудвания и други тежки закононарушения, с началник обвиненият Васил Божков, на адрес в кв. " Симеоново " в столицата, е открит снимков материал и профили, съдържащи персонални данни на магистрати, членове на техните фамилии, както и фотография на върховен чиновник в Министерство на вътрешните работи.

Профилите на магистратите, ангажирани с следствията против Васил Божков, съдържат, както техни персонални данни (домашни адреси, употребени телефонни номера и др.), по този начин също и подробна информация за членовете на техните фамилии, в това число и за малолетни и малолетни лица. В един от профилите се съдържа напътствие за снимане на магистрат, както и за следене на член на неговото семейство. В различен от профилите се показва, че адресът на магистрат е открит посредством " техническо средство ".

На адреса в кв. " Симеоново " са открити разпечатани изявления с идентично наличие (за разпоредена от министъра на финансите инспекция на сдруженията, с предмет на активност хазарт), в шест осведомителни уеб страницата – " Дневник ", " Frognews ", " Гласове ", " Topnovini ", " Press TV ", " Liberta ".

Открито и конфискувано е неподписано копие от разпореждане от прокурор при Софийска районна прокуратура от 2018 година за отвод от формиране на досъдебно произвеждане. Преписката е била формирана по съобщение от Министерство на стопанска система, съдържащ данни за осъществени закононарушения, свързани със корист с европейски средства. В хода на инспекцията са били разпитани чиновници на Министерство на стопанската система, а също по този начин и Лиляна Деянова, в качеството й на шеф на комерсиално сдружение, Ася Йочева, в качеството й на представляващ комерсиално сдружение, Александър Ангелов, в качеството му на шеф и съучастник в комерсиално сдружение. По мотив откритото копие е разпоредена незабавна инспекция за случая.

При претърсването на различен адрес в столицата, употребен от охранителна компания, са конфискувани документи, относими към предмета на доказване на делото, компютърни конфигурации, както и огромна сума пари с неуточнен генезис.

В жилище в гр. Сандански е открито високорисково наркотично вещество, разграничено на дози.

След разбор на събраните доказателства наблюдаващите прокурори преценят, че са налице учредения за привличане към наказателна отговорност на две лица за присъединяване в проведената незаконна група с началник Васил Божков. С прокурорско разпореждане Сл.М. и В.Б. са арестувани за период до 72 часа. На 5 юли 2020 година Специализирана прокуратура ще внесе в Специализирания углавен съд искане за взимане на мярка за неотклонение " Задържане под стража " за всеки от тях.

Във връзка с открития снимков материал и профили с персонална информация на магистрати и членове на техните фамилии в парцел на разположение, обвързвано с обвинения Васил Божков, до внасянето на обвинителен акт против същия и членове на проведените незаконни групи по съответните досъдебни производства, Прокуратурата на Република България прекратява всевъзможни мнения по изказвания, направени от лица, привлечени в качеството им на обвинени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР