В уютно кафене на една от оживените туристически улици в

...
В уютно кафене на една от оживените туристически улици в
Коментари Харесай

Bon Appétit: Токио изкушава“ с ризото от щурци и десерт с гъсеници

В уютно кафене на една от оживените туристически улици в Токио менюто несъмнено буди любознанието. Гостите на заведението могат да опитат екзотични деликатеси като ризото с пържени хрупкави щурци, десерт от тофу, богато гарниран с гъсеници.

Те могат да утолят жаждата си с ябълков сайдер с декорация от бръмбари.

„ Беше вкусно “, споделя клиентът Кацунори Таресава.

Макар ексцентрично за нашите ширини, в Токио сходни непредвидени комбинации набират все по-голяма известност. А искащите да посетят заведението през уикенда, мъчно намират свободна маса даже седмици напред.

Клиентът Такуми Яматото е благосклонен за сходна екзотика. „ Забавно е да имаме такова огромно многообразие от ястия - има както съществени, по този начин и доста десерти “, сподели той.

Япония има богата кулинарна история и в действителност много постоянно насекомите са съществена съставна част в храната.

Скакалци, копринени буби и оси обичайно се употребяват в районите без изход на море, където месото и рибата са нищожни.

Това е процедура, която се е наложила още по време на Втората международна война.

" В днешно време хората не са доста осведомени с яденето на инсекти. С този ресторант искахме да създадем място, където да могат да ги ядат свободно и без терзания ", сподели Мичико Миура, шеф на ресторанта.

Идеята за ресторанта въобще не се ражда мъчно - притежателят е добре познато лице в японската кулинария с развъртян бизнес за пакетирани храни. Сред продуктите на компанията се открояват над 60 типа лакомства с членестоноги.

Селекцията включва както бисквитки със соя и скорпиони, по този начин и сладки изкушения с тарантули.

" В Япония има традиция да се ядат инсекти като скакалци, само че напоследък от ден на ден развиваме фермите за щурци и брашнени червеи, които да са годни са ястие. По този метод разширяваме опциите за безвредната им приложимост ", изясни Мичико Миура.

На щурците се гледа като на богат протеин и сурогат на брашно. По сходен метод и други инсекти се оказват добра съставна част за здравословна диета.

Именно по тази причина те набират все по-голяма известност през последните години.

" Мисля, че е много занимателен опит - до момента в който първоначално външният тип е леко неприветлив, когато опиташ, се трансформират в напълно естествена храна ", изясни шефът на ресторанта.

В отчет на Организация на обединените нации от 2021 година се показва, че с повишаването на популацията, което експерти пресмятат да доближи до 9,7 милиарда души през идващите 25 години, насекомите от ден на ден ще навлязат в всекидневието на хората като съществена съставна част в ястията.

 

 
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР