В утрото, след като руският президент Владимир Путин обяви, че

...
В утрото, след като руският президент Владимир Путин обяви, че
Коментари Харесай

Речта на Путин изненада мнозина, но не и хората в Киев

В утрото, откакто съветският президент Владимир Путин разгласи, че проектант на Украйна е Ленин и страната „ няма обичаи на същинска държавност “, мнозина в столицата Киев изглеждаха щастливи да видят, че светът се пробужда за действителността, в която те живеят от години, споделя Ивана Котасова от CNN.

„ Така е от 15 години. Той постоянно е лъгал. Това не е дипломация, това е просто идиотизъм “, споделя местнага жителка Нина Василенко. Чакайки рейс с другарка и някогашна съученичка, споделя, че фактът, че Путин публично признава двете отделили се територии в региона на Донбас в Източна Украйна, не води до огромна разлика. „ Руската войска беше там доста от дълго време “, сподели Василенко.

Катерина Черепанова, 38-годишна жена от Хмелницка област в Западна Украйна, разяснява, че речта на съветския водач е била „ отвратителна “. „ Беше полуда, само че не бяхме шокирани, той повтори това, което бе написал преди, неговата мислена история. Просто се надявам, че руснаците са били шокирани, в случай че са го слушали, тъй като беше толкоз бясно, толкоз сюрреалистично “, разяснява тя. По думите ѝ обръщението на Путин не трансформира нищо в всекидневието ѝ.

„ Има война от осем години, в този момент тя е публична “, добави Черепанова. Тя обмисля да премине от говорене на съветски език към говорена на украински. Подобно на доста други свои сънародници, тя е израснала, говорейки на съветски. „ Това е нещо алегорично “, разясни дамата. Надява се, че цялостната в недоволства тирада на Путин ще въодушеви западните страни да изпратят помощ на Украйна.

„ Мисля, че в този момент е добър миг (Западът) да ни помогне. Не с думи, а с дейности. Но не мисля, че ще бъде нещо по-смислено от просто „ дълбока угриженост “ и всички тези неща “, означи Черепанова. „ Те могат да поканят Украйна в НАТО. Или в Европейския съюз. Или да наложат в действителност строги наказания и да спрат да търгуват с Русия и да блокират новия газопровод. “

В кафене покрай киевската катедрала „ Света София “ Иван Димчук се любува на отмора на обедното слънце. Речта на Путин го предиздвикала малко повече да се тревожи. „ Въз основа на реакцията му към това, че Украйна работи като суверенна страна, можем да чакаме всичко от него “, сподели той. 33-годишният мъж има другари във Виница, на запад от Киев, и възнамерява да изпрати фамилията си там, в случай че столицата стане рискова.

Самият той възнамерява да остане в Киев, изпълнявайки това, което съгласно него е негов дълг като член на силите за териториална защита на Украйна – аварийните сили на украинските военни. Неговото поделение, сходно на други в цялата страна, е засилило образованието си през последните седмици. „ Ако нещо се случи, ще остана тук и ще защитавам “, добави той.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР