В утрешния брой на вестник Марица можете да прочетете тези

...
В утрешния брой на вестник Марица можете да прочетете тези
Коментари Харесай

Четете в Марица: Цехове и магазини минират трафика по нато...

В утрешния брой на вестник " Марица " можете да прочетете тези и доста други забавни авторски тематики, разработки и изявленията:

Губят лев, в случай че теглят на каса, банкоматът дърпа 60 ст.

Няма избавление от високите банкови такси, сигнализираха пенсионери пред „ Марица”. Откакто една от огромните банки в България стартира да удържа такса и за изтегляне на пенсия от банкомат, дърпането на кеш за хората от третата възраст става доста неизгодно.

" За да изтегля 400 лв., таксата е 0.15% от сумата, само че най-малко 0.30 лв.. В моя случай това прави удръжка от 0.60 лв.. За да ги спестя, влязох в офиса, с цел да си изтегля парите на гише, само че ме сюрпризираха с такса 1 лев, споделя 73-годишният Тодор Панчев. Ако индивидът не си създадат труда да откри АТМ на своята банка, щеше да заплати 0,20% от дръпнатата сума, само че най-малко 1.50 лв..

Припомняме, че до Нова година банка ДСК, която имаше доста клиенти пенсионери не постановяваше такси за изтегляне на пенсия от банкомат, вкара нова политика. Така работещите заплащат тъкмо толкоз, колкото и хората от третата възраст.

Цехове и магазини минират трафика по натоварените пътища и булеварди

Стотици обекти за търговия и услуги, индустриални и складови бази никнат край основните булеварди и входно-изходните артерии на Пловдив, без за тях да са обезпечени " джобове " или местни платна. Влизащите и излизащите камиони и коли основават големи рискове, само че институциите нехаят по въпроса. Проблемът става още по-сериозен поради възходящия трафик по всички градски пътища. Цяло знамение е, че на конфликтните сектори към момента не е станала тежка злополука с жертви и съществени вреди.

Най-сериозни опасности за сигурността на пътуващите основават десетките индустриални и търговски обекти, открити по Голямоконарско шосе.

Продават консервна фабрика в Белащица, построена с европейски средства

Частен правосъден реализатор продава съвременно оборудвана консервна фабрика в Белащица, която в никакъв случай не е функционирала след построяването си през 2015 година Крайната мярка е наложена поради дълг на притежателя „ Хера Трейдинг “ ЕООД към Българо-американската кредитна банка (БАКБ). Първоначалната цена, от която ще започва наддаването, е 4 628 430 лева

Доц. доктор Мария Атанасова в изявление пред " Марица ": При коронавирус признаци и негативен антигенен тест PCR е наложителен

Американската администрация по храните и медикаментите (FDA) съобщи неотдавна, че „ ранните данни допускат, че тестванията за антиген откриват разновидността на Омикрон, само че може да имат понижена сензитивност “. Ето за какво при всички съмнителни случаи, когато е налице симптоматика или неотдавнашен контакт с болен от коронавирус, а антигенният тест е негативен, би трябвало да се премине към тестване с PCR. Той е по-чувствителният способ, в основата му стои доказване в клиничния материал на вирусни гени, авансово намножени до милиони копия. По този метод може да бъде намерено даже и по-малко количество вирусни частици в секрет от носоглътка или фаринкс. И в действителност, в нашата лаборатория сме очевидци на не един случай, когато пациентът има няколко поредни отрицателни антигенни теста и след това положителен PCR тест. Това съобщи за „ Марица “ доцент доктор Мария Атанасова е учител в Катедрата по микробиология и имунология на Медицинския университет в Пловдив, началник на Лабораторията по вирусология към УМБАЛ „ Св. Георги “

Доц. Стефан Дечев, историк: Затоплянето със Скопие е първият огромен триумф на Кирил Петков

Най-важният триумф на визитата на премиера Кирил Петков в Скопие е началото на смяна на атмосферата, първата стъпка към връщането на изгубеното доверие и възобновяване на разговора сред двете страни. Българското несъгласие за Европейски Съюз ускорява езика на омразата в Македония, който има дълбоки пластове в югославското минало на Скопие. Бившият външен министър на Северна Македония Никола Димитров наложи линията на външния напън и заобикалянето на България Има представители на българската историческа комисия, които се придържат към някакъв великобългарски исторически роман, който наскърбява македонската страна.

Така историкът доцент Стефан Дечев разяснява за „ Марица “ резултатите от визитата на премиера Кирил Петков в Скопие.

Уролог №1 учен Чавдар Славов предизвестява: COVID-19 удря младите мъже като заушката

Коронавирусът може да засегне половата система при млади мъже, които боледуват сега или са преболедували инфекцията, и да докара до неплодородие. За това предизвести пред clinica.bg акад. Чавдар Славов, шеф на Клиниката по урология и андрология на УМБАЛ „ Царица Йоанна - ИСУЛ ".

Вече има редица изявления в международните научни списания, които предизвестяват за този, подценяван до момента непряк резултат на коронавирус.

" Марица " се пресели в съвременен офис против панаира

Най-авторитетната и четена пловдивска медия " Марица " към този момент има нов дом. Новините се творят в просторни офиси на третия етаж в нова и съвременна бизнес постройка, която се намира тъкмо против палатите на Международния панаир. Единственият пловдивски всекидневник мина на северния бряг на реката, чието име носи, за пръв път в историята си.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР