В утрешния брой на вестник Марица можете да прочетете тези

...
В утрешния брой на вестник Марица можете да прочетете тези
Коментари Харесай

Четете в Марица: Дървата за огрев поскъпват с 30%, въглища...

В утрешния брой на вестник " Марица " можете да прочетете тези и доста други забавни авторски тематики, разработки и изявленията:

Разсрочват високите сметки за парно и газ

Заради тежката зима и предстоящите високи сметки за отопление ТЕЦ-ове и компании за доставка на газ обмислят избавителен проект за клиентите си. Очакванията са, че ще има напор от претенции за разсрочване на задълженията.

Дървата за огрев нарастват с 30%, въглища няма

Тежка зима се обрисува за хората, които се отопляват на твърдо гориво в Пловдив и района. Дървата за огрев и пелетите, като се изключи че са поскъпнали фрапантно, са недостиг, а въглища въобще няма, откри инспекция на „ Марица “. Търговците чакат всяка последваща доставка да е с по-високи цени. Въпреки това искащите да се отопляват с печки-чудо и камини са стотици, приказват описите с чакащи, които се вършат в складовете за месец-два напред.

Опълчение против мръсния въздух в Пловдив

Активни жители и представители на бизнеса ще създават дружно с Общината съответни дейности за възстановяване на качеството на въздуха в Пловдив и понижаване на вредите от човешките действия върху природата. Обществениците ще наблюдават по какъв начин се ползват написаните ограничения и стратегии и ще вършат личен мониторинг.

Хората от Брестовица: Уволнена зам.-министърка натрупа политически дивиденти на гърба ни

В непросветеност и трупане на политически дивиденти на гърба на жителите на Брестовица упрекнаха локалните някогашния зам.-министър на Министерство на регионалното развитие Валентина Върбева. То бе предизвикано от изявление на уволнената през август зам.-министърка, че сега се подменят тръби, без да има нужда, и даде за образец план за 22 млн. лева за промяна на водопровода в Брестовица. Това разбуни духовете в селото, което повече от година се бори от чешмите да потече чиста питейна вода, а не с манган, каквито наднормени стойности бяха засечени.

Намаляват 2,5 пъти налога на таксита в Пловдив

Годишният налог за таксиметров транспорт на пасажери за 2022 година ще бъде понижен от 750 лв. на 300 лв., в случай че предлагането на кмета Здравко Димитров се гласоподава в Общинския съвет. Новият размер на данъка е записан в плана за смяна на наредбата за локалните налози, който е разгласен на уеб страницата на общината за обществено разискване.

Да създадеш изкуствен интелект от картон

Изкуствен разсъдък може да отсява болните от здравите растения, като мери температурата им - тя се трансформира съгласно биохимичните процеси. А след това да пръска единствено инфектираните стръкове с препарати, вместо да се третира целият блок и да се замърсяват здравите култури. Така храната ни ще стане по-здравословна, а в това време ще се пестят разноски.

Гора избуя в коритото на Чая

Коритото на река Чая се е трансформирало в гора, а вeче сме в сезона на поройните дъждове, които може да провокират затлачване и преливане, сигнализираха поданици на Асеновград. Те разгласиха фотоси в обществените мрежи от сектора на реката покрай спортната зала в града. На тях се вижда обрасло корито с буйна растителност, тук-там дърветата са големи. Такова е ситуацията най-малко от 10 години насам, изясняват възмутени асеновградчани.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР