В условията на здравна криза и пандемия, ако има нещо

...
В условията на здравна криза и пандемия, ако има нещо
Коментари Харесай

Столична община отчита ръст на безкасовите плащания на местните данъци и такси

" В изискванията на здравна рецесия и пандемия, в случай че има нещо позитивно, това е може би методът, по който хората избират да заплащат своите локални налози и такси към общината ", разяснява през днешния ден зам.-кметът на София по финанси и опазване на здравето Дончо Барбалов.

Хората имат 6 благоприятни условия за това: на каса в районните данъчни отдели; през ПОС терминал в данъчните отдели; посредством банков превод; посредством финансови медиатори като Изипей, Ипей и др.; през електронната страница на НАП; посредством виртуалния ПОС терминал на Столична община в уеб страницата на Следствен отдел към окръжна прокуратура. Барбалов уточни, че като се сравнят заплащанията през 2019, 2020 и 2021 година се вижда, че има доста понижение на % на заплащанията на каса в отделите на общината – от 21,22% през 2019 година, тази година е 14,31%, което е с съвсем 7 на 100 по-малко.

През последните 2 години са се нараснали банковите преводи – от 58, 27% на 60,37%, както и заплащането през другите финансови медиатори – от 12,92 на 16,2 на 100.

" Особено позитивно е и това, че има растеж и на заплащанията през виртуалния ПОС в електронната страница на Столична община – от 0,77% на 1,34%. Както се вижда, те съвсем са се удвоили, макар че началният % е прекомерно невисок. Като резюме може да се каже, че хората бягат от заплащанията в брой, което е извънредно позитивно като наклонност, и се насочват към разнообразни различни способи за внасяне на техните отговорности към общината. "
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР