В условията на от COVID-19 работата от разстояние допринесе за

...
В условията на от COVID-19 работата от разстояние допринесе за
Коментари Харесай

ИСС: Дистанционната работа ограничи загубите от пандемията

В изискванията на от COVID-19 работата от разстояние способства за това българската стопанска система да продължи да действа, заетостта да бъде непокътната, а загубите - лимитирани. Това се споделя в мнение " Ефекти от използване на работата от разстояние в България " на Икономическия и обществен съвет, представено от. 
За този интервал делът на работещите от разстояние в границите на Евросъюза се усили от 5 до към 40%. Проучване на Съвета на дамите в бизнеса в България демонстрира, че 25% от работещите ще продължат в отдалечен режим на работа 2-3 дни седмично, което е 7 пъти повече от преди COVID-19.
 ИСС желае интензивен ход към чакалнята на еврозоната ИСС желае интензивен ход към чакалнята на еврозоната
Със мнение за ускорение на подготовката на България за участие в ERM-II настояха сътрудниците от Икономическия и обществен съвет....
" Очевидно е, че от пандемията би трябвало да се извлекат доста поучения, на основа на които да се усилят опциите и да се отстранен рисковете, свързани с работата от разстояние, като се регистрира преходът на стопанската система към цифровизация и към по-устойчиво развиване. Това би било гаранция за сполучливо адаптиране на пазара на труда към новите провокации и обезпечаване на цифрова еластичност ", се споделя в мнението.
От ИСС оферират да се сътвори специфична междуведомствена работна група за нужни промени и допълнения в нормативната уредба, касаеща работата от разстояние.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР