В условията на ожесточена конкуренция всеки иска неговият бранд да

...
В условията на ожесточена конкуренция всеки иска неговият бранд да
Коментари Харесай

Противоречивите кампании, които си свършиха работата

В изискванията на яростна конкуренция всеки желае неговият бранд да се отличава, а в устрема това да бъде реализирано, от време на време резултатът са спорни акции, които се възприемат доста друго от потребителите и провокират дълги и разгорещени полемики. Подобни провокации са рисковани, само че в избрани случаи си правят работата отлично. Ето няколко такива образеца.

“Believe in Something ” („ Повярвай в нещо “) на Nike

Без подозрение акцията на производителя на спортни артикули Nike, в която взе присъединяване някогашният куотърбек Колин Каперник, е най-спорната в последно време. С тази тактика марката рискуваше да отчужди доста от потребителите, защото това е индивидът, въодушевил бейзболистите да коленичат на американския химн, в символ на митинг против полицейската свирепост и расизма, ориентиран към афроамериканците в Съединени американски щати.

Кампанията беше обявена с пост на Каперник в „ Туитър “ и се хареса доста, най-много на потребителите от поколенията „ милениал “ и Z, които се впечатляват от марки, заставащи зад проблеми, свързани със обществената неправда.

“Believe in Something ” генерира към 43 млн. $ безвъзмездна реклама за Nike, продажбите скочиха с 31%, а акциите доближиха рекордна цена. Освен това, въодушевиха и раждането на сходни акции на други марки.

“We Believe: The Best Men Can Be. ” („ Вярваме: Най-доброто, което един мъж може да бъде. “) на Gillette

Тази акция нямаше нищо общо с артикули за бръснене. Вместо това, обърна внимание на стандартите и „ токсичната неустрашимост “. Какво се случва, когато одобрена компания като Gillette поддържа женското придвижване #MeToo?

Както можете да се досетите, това донесе и похвали, и пренебрежение, само че също и нужната на всеки бранд вирусност – видеото от акцията към този момент има над 30 млн. гледания. Не липсваше и медийно отразяване, а потребителите мощно се ангажираха с поставената им тематика.

Резултатите от акцията демонстрират, че 51% от дамите са се почувствали щастливи, откакто са видели рекламата. Ефективна е и измежду поколението „ милениали “.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР