В условията на криза европейската солидарност не трябва да остава

...
В условията на криза европейската солидарност не трябва да остава
Коментари Харесай

Отложиха визитата на португалския президент у нас

В изискванията на рецесия европейската взаимност не би трябвало да остава единствено на думи. Бързото превъзмогване на обстановката, породена от ковид в Европа, изисква общи старания от страна на европейските институции и на страните членки. Това беше позицията, към която се сплотиха президентите на България и Португалия Румен Радев и Марсело Ребело де Соуза, които организираха телефонен диалог, предадоха от Президентството.

Двамата държавни глави се оповестиха общественото и икономическо възобновяване на Европа след ковид да бъде измежду тематиките на видеоконферентна връзка на държавните глави от групата „ Арайолуш “, която сплотява президентите на 14 страни членки от Европейски Съюз – България, Португалия, Германия, Латвия, Финландия, Италия, Австрия, Полша, Унгария, Словения, Естония, Малта, Хърватия и Гърция.

Румен Радев и Марсело Ребело де Соуза бяха единомислещи, че с изключение на поддръжка за здравните ограничения, подхванати за ограничение на разпространяването на ковид, са нужни и своевременни дейности на Европейския съюз за бързото обществено и икономическо възобновяване на европейските страни. Недопустимо е вследствие на тази рецесия да се позволява маргинализирането на огромни обществени групи или да се задълбочава общественото и икономическо разделяне в Европейски Съюз, показаха още Румен Радев и Марсело Ребело де Соуза.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР