В условията на криза 66% от служителите биха препоръчали своята

...
В условията на криза 66% от служителите биха препоръчали своята
Коментари Харесай

В условията на криза 66% от служителите биха препоръчали фирмата си като желан работодател

В изискванията на рецесия 66% от чиновниците биха предложили своята компания като мечтан шеф. Това е един от главните заключения от най-новото проучване на ManpowerGroup България, което проучва подхванатите ограничения на работодатели те в страната, свързани с спешната COVID-19 обстановка, измененията в ежедневните бизнес процеси и въздействието им върху чиновниците в разнообразни промишлености.

Резултатите от изследването демонстрират, че въпреки и огромен брой работодатели да са понижили фирмените разноски по време на рецесия та посредством намаляване на възнагражденията, анулация на спомагателни придобивки или насилствен неплатен отпуск , този метод не е бил най-популярният. Близо 51% от интервюираните чиновници споделят, че в компанията, в която работят, не се е стигнало да анулация на съществуващи придобивки , над 61% от работодатели те са запазили равнищата на възнаграждение и единствено 17% от фирмите са пуснали личния състав в неплатен отпуск.

„ Част от анулираните спомагателни тласъци се дължат и на дългия интервал на работа от у дома за доста от нас, което промени нуждата да се обезпечават билети за градски превоз, ваучери за гориво, кетъринг в офиса и сходни, ” сподели Герасим Найденов, старши съветник „ Пазарни изследвания ”, ManpowerGroup България.

„ От друга страна, малко над 19% от интервюираните споделят, че работодатели те им са понижили равнищата на възнаграждение, само че това се отнася за най-засегнатите от рецесия та браншове като „ Туризъм и ресторантьорство ”, „ Търговия ” и „ Производство ”. За длъжностите и промишленостите, в които продължава да има апетит за квалифицирани фрагменти, да вземем за пример в бранша на осведомителните технологии, заплати те не стопираха да порастват и по време на пандемия та. ”

Също по този начин 39% от интервюираните чиновници чакат работодатели те им да наемат спомагателен човешки запас заради нараствания размер на работа по време на пандемия та, като тази потребност е най-осезаема в секторите „ Информационни технологии ”, „ Здравеопазване и фармация ” и „ Транспорт и логистика ”.

Не на последно място близо половината от интервюираните чиновници утвърждават ограниченията, които работодатели те са подхванали в спешната обстановка, като демонстрират най-голямо задоволство от обезпечаването на защитни средства като маски, ръкавици и дезинфектанти (79%), благоприятни условия за работа от у дома (75%) и гъвкаво работно време (69%), както и стратегии за професионално развиване като съвещания и образования (50%).

„ Фактът, че две трети от чиновниците в страната биха предложили компанията си за мечтан шеф, е явен знак, че бизнесът е подхванал съответни ограничения за своите гении по време на най-трудните моменти. Недостигът на фрагменти и бързо изменящите се бизнес потребности накараха доста работодатели да разработят гъвкави тактики за създаване и позициониране на своя имидж като желано място за работа и все по-често да ползват нетрадиционни решения за организация на работния развой, като регистрират самостоятелните потребности и специфики на всеки един чиновник, ” добави Мария Стоева, управител „ Бизнес развиване ”.

Проучването на ManpowerGroup България на бизнес трендовете вследствие на COVID-19 беше извършено от края на декември 2020 година до края на януари 2021 година под формата на анкета от 16 въпроса с представителна извадка от 217 чиновници на разнообразни йерархични равнища в компании от 13 промишлености в цялата страна.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР