В условията на глобалната пандемия от COVID-19, Roca реши да

...
В условията на глобалната пандемия от COVID-19, Roca реши да
Коментари Харесай

Специално блиц издание на международния конкурс за дизайн и архитектура jumpthegap®

В изискванията на световната пандемия от COVID-19, Roca реши да разгласи особено издание на своя интернационален конкурс jumpthegap®. На фокус е основаването на нови артикули или услуги, свързани с функционалността на пространството на банята, като хигиена и богатство, използвани към огромен брой пространства, публични или частни, този път, обаче, в изискванията на съществуваща заплаха от covid.

Roca има вяра в творчеството и новаторското мислене на дизайнерите от целия свят. Ето за какво, посредством това особено издание на състезанието, компанията им дава опция в границите на единствено 15 дни да основат и споделят своите хрумвания, които ще отговорят на новите потребности на обществото, хрумвания за едно по-добро бъдеще.

„ Изправени сме пред един нов сюжет, този на ‘новото нормално’, с нови потребности във всички аспекти, свързани с персоналната хигиена, почистването и дезинфекцията, които към този момент не се лимитират само до банята, само че и обгръщат доста други пространства. “

„ Усещането на потребителите, че се движат в безвредна среда и употребяват безвредни артикули, както у дома, по този начин и на обществени места, се оказва основно в този нов подтекст на събитията. Ето за какво заданието на този нов конкурс, иницииран от Roca, не се лимитира само до пространството на банята. “, споделя Xavier Torras, Директор Бранд и Комуникации. jumpthegap® се организира в партньорство с BCD -Barcelona Design Centre. В досегашните 8 издания на състезанието са се присъединили повече от 25,000 участника от 150 страни. Конкурсът предлага платформа, посредством която архитекти и дизайнери, а също и студенти в тези дисциплини от целия свят, могат да покажат своя гений, предлагайки новаторски решения. Още от първото издание на състезанието jumpthegap®, членове на неговото жури са международно известни имена от света на архитектурата и дизайна.

Ключови дати и регистрация

Регистрацията за присъединяване в състезанието може да бъде направена посредством формалния уебсайт www.jumpthegap.net до 23 юни 2020, 10:00 ч. сутринта. Това е и крайният период за подаване на плановете. Петте плана – спечелили ще бъдат оповестени на 23 Юли.

Награди
В състезанието ще бъдат връчени 5 награди по €1,000, на всеки един от 5те отличени плана.



(платено съобщение)
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР