В усилията си да смекчи икономическите въздействия от пандемията COVID-19,

...
В усилията си да смекчи икономическите въздействия от пандемията COVID-19,
Коментари Харесай

ЕК помага с насоки за правата на пътниците във връзка с COVID-19

В напъните си да смекчи икономическите въздействия от пандемията COVID-19, Европейската комисия разгласява насоки, с цел да подсигурява, че правата на пасажерите се ползват в съгласие в целия Европейски Съюз, оповестиха от пресцентъра на Представителството на Европейска комисия в България.

Националните държавни управления вкараха разнообразни ограничения, в това число ограничавания за пътешестване и граничен надзор. Целта на тези насоки е да се уверят пасажерите, че техните права са предпазени, както и да се понижат разноските за транспортния бранш. Насоките обгръщат правата на пасажерите при пътешестване по въздух, с железопътен превоз, транспортен съд или рейс, морски и вътрешни водни пътища, както и съответните отговорности за превозвачите.

Извеждат английските туристи от хотела край Лъвов мост

Ако да вземем за пример пасажерите са изправени пред анулацията на пътуването си, те могат да избират сред възобновяване на цената на билета или пренасочване, с цел да стигнат до крайното си предназначение на по-късен стадий. В същото време насоките разясняват, че актуалните условия са „ изключителни “, заради което някои права - като обезщетение при положение на анулация на полет по-малко от две седмици от датата на тръгване - не могат да бъдат прилагани.

Актуална информация за ограничения и ограничавания на напредването в Европа и по света

Европейски Съюз е единствената зона в света, където жителите са предпазени с цялостен набор от права на пасажерите - без значение дали пътуват с въздушен, железопътен, воден или автобусен превоз. Превозвачите би трябвало да предложат на пасажери, чиято услуга е анулирана, възобновяване на цената за закупени билети или пренасочване. Превозвачите би трябвало също да оферират грижи във връзка с хранене и настаняване. По отношение на компенсацията разпоредбите се разграничават сред другите типове превоз.

Novini.bg ви дава опция да следите настоящите данни за смъртоносния китайски ковид в действително време:



Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР