В управляващата коалиция има диалог и разбирателство. Това каза в

...
В управляващата коалиция има диалог и разбирателство. Това каза в
Коментари Харесай

Сред управляващите има диалог и разбирателство, смята Томислав Дончев


В ръководещата коалиция има разговор и съгласие. Това сподели в сряда пред Българска национална телевизия вицепремиерът Томислав Дончев (ГЕРБ).

" В държавното управление си приказваме. Но въпреки всичко приказваме за представители на разнообразни политически сили, няма по какъв начин да няма нюанси, тъй като става дума за разнообразни партии, които са се явявали поотделно на избори. Въпросът е на структурно равнище да не вършат мъчно и невероятно ръководството. Колкото и да сме разнообразни, какъвто и натоварен спор - обществен, полупубличен да е имало, това не е попречило на кабинета да си прави работата ", изясни позицията си той.

Вицепремиерът разяснява, че работата на опозицията е да подлага на критика и съмнително би било опозицията постоянно да е съгласна. " Но надали тъкмо този нерационален звук, основан по кое време на същински, от време на време на неистинен причини, ще докара до различната визия на България. Каквато рекламация би трябвало да има всяка съпротива ", сподели той.

Дончев разяснява, че по време на председателството на Европейски Съюз България би трябвало да покаже дарба да схваща проблемите както на старите страни членки, по този начин и на страните от Източна Европа, включително и кандидатките за участие в Евросъюза.

" Европа наподобява по един метод, когато я гледаме от Франкфурт. Друго е като я гледаме от долния десен ъгъл ", съобщи вицепремиерът.

За участието на страните от Западни Балкани в Европейски Съюз Томислав Дончев изясни, че е несериозно да се каже, че ще бъдат признати 2023 година да вземем за пример, само че е значимо те да имат ясна вероятност.

Колкото до стоплянето на връзките сред Българи я и Македония, вицепремиерът е уверен, че е най-добре да наблегнем на пътните връзки, а също и на съдействие в областта на спорта и културата.

Дончев означи е, че не е задоволително да приказваме толкоз скъпо в роуминг на 20-30 км от границата. Понижаването на таксите за роуминг сред двете балкански съседки ще се разисква на днешното съвещание на Министерския съвет.

По време на председателството се чака България да бъде водач, счита той. Според него триумф за нас ще е в случай че успеем да сближим раздалечените позиции. Той е убеден, че България има задоволително опитни специалисти и политици.

Кохезионната политика е политиката по доближаване, изясни Дончев. " Причината България да получава европейско финансиране е обвързвана с уговорката, изключително на по-старите и богати членки, да влагат в доближаване, в съгласуваност. Логиката идва от общия пазар ", сподели той. Следващите договаряния ще влязат в зряла фаза през интервала на българското председателство и Дончев не чака те да са леки. Сега ще отекват последствията от бежанската рецесия и от Брекзит, счита той. За него най-големият проблем са политическите последствия от излизането на Англия - по какъв начин да се чете този сигнал вътре и вън от Европа.

" Ние чакаме Европейска комисия да излезе с предложение за бюджет, да излезе с предложение за кохезионен пакет към май месец. В този смисъл ролята на нашето председателство се дели на две. Първо преди май месец ние би трябвало да организираме по най-хубавият метод полемиката с страните членки, с Народното събрание, с всички други основни участници и да сме в положение да представим на комисията вижданията и упованията на всички. След май месец задачата ни е да тестваме, да сондираме първите реакции след предлагането на комисията ", сподели Томислав Дончев.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР